Speciekuip bevat stoffelijke resten van vermiste loodgieter

OUD-VOSSEMEER - In de speciekuip die vorige week ter hoogte van Oud-Vossemeer uit het Schelde-Rijnkanaal werd gehaald zitten stoffelijke resten van de vermiste loodgieter Johan van der Heyden. Dat heeft de politie vandaag bekend gemaakt. De familie van Van der Heyden is door de politie in kennis gesteld over de vondst. Het onderzoek in de zaak gaat door.

VAN ONZE REDACTIE

Sinds de avond van zondag 2 juni 2019 was niets meer vernomen van Johan van der Heyden uit het Belgische Lint. De politie ging er al langere tijd van uit dat hij niet meer in leven was.

Geruchten
Een tijd terug werd ook al in het Schelde-Rijnkanaal gezocht, maar er werd toen niets gevonden. Ook op ander plaatsen werd al tevergeefs naar hem gezocht. Donderdag jongstleden was het wel raak. Er waren geruchten dat Van der Heyden in een beton zou zijn gegoten en in een speciekuip in het water gegooid.

Onderzoek

In het water werd donderdag om 15.00 uur inderdaad een speciekuip met beton aangetroffen. De kuip werd vlakbij Oud-Vossemeer uit het water gehaald en naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gebracht voor verder onderzoek. Eerder verklaarden betrokkenen dat het lichaam van Johan van der Heyden in stukken is gesneden en uiteindelijk is verbrand in een kampvuur. Ook werd er eerder een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.

In de zaak rond de vermiste loodgieter heeft de politie in de tussentijd zeven aanhoudingen verricht. [l]