Geslaagd schoolvolleybaltoernooi in de Meulvliet. FOTO DIANA DE GRAAFF
Geslaagd schoolvolleybaltoernooi in de Meulvliet. FOTO DIANA DE GRAAFF Diana de Graaff

Jeugd maakt kennis met volleybal bij AVC'87

THOLEN - Volleybalvereniging AVC'87 organiseerde vrijdag 31 januari voor de 37e keer het schoolvolleybaltoernooi in sporthal De Meulvliet. Dit jaarlijks terugkerende toernooi voor leerlingen uit groep 7 en 8 wordt door de vereniging georganiseerd om de Thoolse jeugd kennis te laten maken met volleybal.

Dit met iets afwijkende regels (de opslag mag gevangen worden door de tegenstander waarna verder gespeeld wordt in 2 of 3x), om het volleybalspel toch enigszins tot zijn recht te laten komen, waarbij ook nog een bonuspunt werd toegekend als een team in 3x spelen de bal over het net wist te krijgen (zoals bij het volleybal: pass, set-up, smash). Ondanks de landelijke staking deze vrijdag kon het toernooi toch doorgaan met enkele afmeldingen; de scholen die meededen dit jaar waren OBS De Casembroot (3 teams) uit St. Annaland, OBS de Eevliet (1 team) en Smdb Jenaplanschool (2 teams) uit Poortvliet, SmdB De Ark (2 teams) uit Oud-Vossemeer, CNS de Regenboog (3 teams), Montessorischool De Kraal (2 teams) en OBS Ter Tolne (3 teams) uit Tholen en OBS De Rieburch (1 team) uit St. Maartensdijk.

Toernooi
Het toernooi begon om 16.30 uur en de ruim 125 leerlingen van 8 basisscholen van het eiland Tholen hadden veel plezier en waren de laatste seconden van de 8 minuten durende wedstrijdjes weer spannend als de score tussen de teams gelijk op ging. Een team van de Jenaplan en Casembroot wisten tot een score van 32 punten te komen door de bonuspunten die ze wisten te veroveren bij het spelen in 3x. De 17 teams waren ingedeeld in 3 poules en na het spelen van deze wedstrijden konden nog spannende kruisfinales worden gespeeld waarbij uiteindelijk het team Casembroot 1 won en de 1e prijs in ontvangst mocht nemen, team Jenaplan 1 werd 2e en team Ter Tolne 3 werd 3e in de eindstand. Zoals elk toernooi wordt er ook een sportiviteitsprijs uitgereikt omdat Fair Play hoog in het vaandel staat bij AVC'87 en deze mooie grote wisselbokaal werd deze keer uitgereikt aan team Kraal 1 van de Montessorischool te Tholen. Ook worden de leerlingen altijd gevraagd met spandoeken en mascottes naar dit toernooi te komen waar ook altijd een kleine prijs tegenover staat, deze werd uitgereikt aan de Jenaplanschool. Verder kregen alle deelnemers nog een attentie van AVC'87 als herinnering aan het toernooi. Mede dankzij vele ouders en enkele leerkrachten die zich inzetten als coach en de vrijwilligers van de volleybalvereniging die als teller en scheidsrechter onmisbaar zijn, was het weer een geslaagd toernooi en AVC'87 hoopt dit nog vele jaren voort te zetten. [l]