Drempel om overlast op Tholen te melden wordt lager

THOLEN - De gemeente Tholen roep een speciaal digitaal meldingsformulier in het leven waarmee inwoners snel en gemakkelijk melding kunnen doen van overlast. Van burenoverlast tot geluidsoverlast en van hangjongeren tot verkeersoverlast. Op die manier wil de gemeente overlastsituaties beter in kaart krijgen en de drempel om melding te maken verlagen.

DOOR VERA DE GEUS

Het formulier voor (terugkerende) overlastsituaties is te vinden op op tholen.nl. "Over de meest uiteenlopende overlastsituaties kan melding gedaan worden", aldus de gemeente. Bij het maken van de melding wordt de melder onder andere gevraagd naar het soort overlast, naar de locatie van de overlast en naar zijn of haar contactgegevens. Ook wordt gevraagd of het een nieuwe of een terugkerende overlastsituatie is. De melder ontvangt een ontvangstbevestiging per e-mail en de melding wordt binnen 1 รก 2 werkdagen in behandeling genomen.

Politie

"Acute onveilige situaties of ernstige overlastsituaties moeten altijd bij de politie gemeld worden", aldus de gemeente. "Wanneer de melding in behandeling wordt genomen, wordt eerst gekeken of deze compleet is. Als er nog relevantie informatie mist, wordt contact gezocht met de melder. Vaak zal de BOA ingezet worden om de melding te onderzoeken en af te handelen. Meldingen die niet bestemd zijn voor de BOA worden doorgestuurd naar de juiste behandelaar die de gemelde overlastsituatie oppakt", zo legt de gemeente Tholen uit. [l]