Oosterscheldestappers organiseert Kees Wessels winterwandeltocht

SINT-MAARTENSDIJK - Op zaterdag 22 februari organiseert wandelsportvereniging Oosterscheldestappers uit Sint Maartensdijk voor de achtste keer de Kees Wessels wandeltocht.

Het nieuwe wandelseizoen komt eraan. Iedereen wel of geen lid van een wandelclub geoefend of niet jong of oud die eens lekker wilt gaan wandelen kan hiervoor terecht bij de Oosterscheldestappers op zaterdag 22 februari in Sint Maartensdijk. De routes liggen langs of zijn in de nabijheid van het Nationaal Park Oosterschelde en gaan over diverse dijken met prachtige vergezichten zowel binnen als buitendijks. Afhankelijk van de gekozen wandelafstand gaan de routes verder door de Thoolse polders rondom de dorpen Sint Maartensdijk,Scherpenisse en Poortvliet. Voor wandelaars die nog geen lid zijn van een wandelsportvereniging is dit een mooie gelegenheid om eens kennis te maken met WSV oosterscheldestappers.

Startlocatie
Bij de startlocatie kan men alle informatie krijgen. Vanaf 8.00 uur is de startlocatie Haesringe aan de Sportlaan in Sint Maartensdijk geopend. Parkeerruimte is er voldoende, volg de gele marsborden of de blauwe parkeerborden.
De te wandelen afstanden zijn 5-10-15-20 en 30 kilometer op alle afstanden kan gestart worden vanaf 8.30 uur. Op de 30km kan gestart worden tot 9.30 uur op de 20km tot 11.00 uur op de 15km tot 12.00 uur op de 10km tot 13.00 uur en op de 5km tot 14.00 uur. Alle routes worden met pijlen aangegeven en u krijgt een routebeschrijving. Er wordt grotendeels gewandeld over verharde wegen of paden maar ook over bospaden in de natuurgebieden. outes zijn ook geschikt voor nordic walkers en de hond mag ook meewandelen mits aangelijnd. Rust en controleposten treft u aan met tussenpozen van ongeveer 7 tot 9 kilometer en zijn voorzien van toilet eten en drinken. Gediplomeerde verkeersregelaars zijn onderweg aanwezig om u veilig over te laten steken. EHBO-ers op de routes aanwezig om u eventueel medische hulp te bieden.

Inlichtingen
Oosterscheldestappers steunen de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting door een jaarlijkse donatie te schenken. Voor verdere inlichtingen of vragen kunt u terecht op onze site www.oosterscheldestappers.nl
Wees sportief, lekker bewegen wandel met ons mee op zaterdag 22 februari. [l]