Pieter Priem en zijn vrienden hebben recent een actie op poten gezet om geld bij elkaar te krijgen.
Pieter Priem en zijn vrienden hebben recent een actie op poten gezet om geld bij elkaar te krijgen. Foto:

Voetbalkooi Stavenisse krijgt verlichting

DOOR VERA DE GEUS

Het viel Pieter Priem op dat er geen verlichting in de voetbalkooi van Stavenisse was. Daarom kunnen hij en zijn vrienden het grootste gedeelte van het jaar in de avonduren geen gebruik maken van de kooi. "Ze willen graag sporten in plaats van te hangen en weten dat veel andere jongeren in Stavenisse hier ook bij gebaat zouden zijn. Via zijn vader is hij in contact gekomen met Ties van Jeugd- en Jongerenwerk Tholen", zo liet de gemeente Tholen eerder weten. Samen met Jeugd- en Jongerenwerk zijn de jongeren gaan kijken hoe dit opgelost kan worden.

Vriendengroep

Pieter riep zijn vrienden bij elkaar en zo is er de groep 'Voetballamp1825' ontstaan. Na ongeveer vier vergaderingen in de Stove in Stavenisse hebben ze een plan gemaakt om geld in te zamelen. Het doel van de jongens was om 1825 euro in te zamelen. De verlichtingspaal inclusief plaatsen kost echter 3650 euro en heeft een tijdklok, zodat hij bijvoorbeeld om 21.00 kan worden uitgeschakeld. "Omdat de jongens zelf aan de slag gaan met dit initiatief, hebben we als gemeente Tholen aangeboden om voor elke euro die zij inzamelen, ook een euro in te leggen. Zo komen zij aan het bedrag van 1825 euro", zo liet men weten.

Verdubbelaar

De jongens hebben onder andere gecollecteerd, plaatsten collectebussen bij diverse winkeliers, werden gesponsord door diverse ondernemers én kregen 'de verdubbelaar' van de gemeente Tholen. Door alle hulp is het benodigde geldbedrag nu al bijeen. "Het bestellen van de voetballamp en het proces voor het plaatsen van de paal in gang is gezet", zo zegt de gemeente. "Een concrete datum is er nog niet maar Voetballamp 1825 hoopt de lamp voor april dit jaar te kunnen plaatsen."

Tegels

De mogelijkheid bestaat dat er een klein bedrag overblijft van het opgehaalde geld. Daarom wordt nu door Voetballamp 1825 onderzocht of het mogelijk is hiervan de tegels in de kooi opnieuw te laten leggen. Hiermee zijn de plassen, die na regenval blijven liggen, verleden tijd zijn. [l]