De jubilarissen van Vrouwen van Nu. FOTO VROUWEN VAN NU
De jubilarissen van Vrouwen van Nu. FOTO VROUWEN VAN NU Vrouwen van Nu

Vrouwen van Nu hield jaarvergadering

SINT-MAARTENSDIJK - Maandag 4 februari kwamen de Vrouwen van Nu bij elkaar voor hun jaarvergadering. Deze werd niet alleen bezocht door eigen leden, maar ook werden een groep vrouwen verwelkomt uit Poortvliet wiens vereniging met ingang van 2020 is opgegeven.

De voorzitter opende de vergadering en heette iedereen van harte welkom.
Hierna werd het woord gegeven aan Jan Oudesluijs. Hij informeerde de dames over het Europese project dat hij had binnengehaald en waarbij ouderen en gehandicapten door een team kunnen worden bezocht om over hun behoeftes te praten.
Ook zal er een zorgloket worden opgestart. Verder liet hij weten dat er dit jaar weer enkele lichtjestochten worden georganiseerd en vroeg of de Vrouwen van Nu hier weer hun medewerking aan willen verlenen.


Voorzitter
Na deze mededelingen nam de voorzitter het woord weer over om het officiële gedeelte verder af te werken. De notulen, jaarverslag en het financiële verslag werden zonder op of aanmerkingen goed gekeurd en de dames van de kascommissie gaven bij monde van Corry Mulders aan dat de kas weer prima in orde was bevonden. De voorzitter bedankte zowel de secretaris Ineke Huizer als penningmeester Lenie v.d. Hoek voor hun geweldige inzet. Vervolgens kwam de bestuursopvolging aan bod. Bij de uitnodiging voor de vergadering waren de leden gevraagd zich op te geven voor een bestuursfunctie zodat er een zittend lid zou kunnen aftreden. Aangezien hier geen enkele reactie op was gekomen gaat het bestuur in dezelfde formatie verder.

Jubilarissen
Hierna werden jubilarissen van 25 en zelfs 50 jarig lidmaatschap naar voren gehaald. Deze werden gehuldigd met een speldje en een bloemetje.

Kleding
Na de pauze verzorgde volksdansgroep Dodi-Dodi een optreden. Het was een feest om de dames in hun prachtige traditionele jurken te zien dansen. Er waren dansen uit heel veel landen zoals uit de Balkan, Israël en Polen. Ze dansten allemaal in de traditionele kleding van die landen.
Maar ook Zeeland werd niet vergeten want er waren zelfs jurken uit Oud-Walcheren bij. Het was een professionele vrolijke werveling van wijde prachtige geborduurde jurken. Ook de leden van de vereniging werden uitgenodigd om een dans mee te oefenen wat wel tot enige hilariteit zorgde.

Dankwoord
De voorzitter dankte na afloop de groep dansers wat met een warm applaus werd bevestigd door alle aanwezigen. Tot slot bedankte de voorzitter ook alle leden voor hun komst met een hopelijk weerzien aan het eind van de maand. [l]