Nieuwe leden Accelerando

SINT ANNALAND - Tijdens de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van Accelerando, zijn vier muzikanten aangenomen als werkend lid van de muziekvereniging. De aanwezige leden verwelkomden Albert van Driel, Iris van Hemert, Femke Jansen en Celine Lisseveld in hun midden. Dit gebeurde afgelopen vrijdagavond in de muziekzaal van de Wellevaete.

“Nieuwe leden aannemen doen wij op traditionele wijze, middels stemming.”, vertelt voorzitter Jacco Goedegebuure. “Een spannend moment in de muzikale loopbaan van vaak nog jonge aspirant-leden. Dat laatste geldt vooral voor Iris, Femke en Celine. Zij behaalden aan het einde van vorig seizoen het A-diploma, dat toegang geeft tot fanfareorkest of slagwerkgroep. Albert is een oudgediende. Was eerder al een kleine twintig jaar lid en is nu weer terug na een onderbreking van enkele jaren.” De Sint-Annalandse muziekvereniging groeit hiermee naar 70 leden. Op de voorzitter zelf kon ook nog gestemd worden. Hij en collega-bestuurder Roselie Goedegebuure waren aftredend en zijn voor een nieuwe termijn herkozen.

Gezonde vereniging
Penningmeester Johan van Vossen toonde een positieve jaarrekening over het afgelopen jaar en een gunstige begroting voor 2020. “Accelerando is gelukkig een gezonde vereniging. Al hebben we ook onze uitdagingen.”, zegt Goedegebuure. “Onlangs zijn we de locatie voor onze jaarlijkse rommelmarkt kwijtgeraakt en hoewel er gesprekken gaande zijn, is de nieuwe plaats nog niet gevonden. Ook zijn wij actief met de VriendenLoterij en daar zien we een terugloop in het aantal deelnemers. Beide activiteiten zijn een forse inkomstenbron voor onze club.”

Vol programma
Het bestuur presenteerde de leden een vol programma voor dit jaar. Het orkest speelt volgende maand, samen met de samenspeelgroep en de orkestklas, in ’t Muzieklokaal van zustervereniging Concordia in Tholen. Daarna richt men de pijlen op het Bevrijdingsconcert in mei en de concoursdeelname in november. De slagwerkgroep heeft optredens in mei en juni, waaronder een concert rondom het D-examen van slagwerkers Menno Vroegop en Swen Uijl.

Zoektocht nieuwe instructeur
Dit jaar staat ook in het teken van de zoektocht naar een nieuwe instructeur voor de slagwerkgroep. Johan van Vossen heeft aangegeven er in de loop van dit jaar mee te willen stoppen. “Johan heeft laten weten dat het na vijftien jaar tijd is voor een frisse wind”, zegt de voorzitter. “Hoewel erg jammer, respecteren we natuurlijk dat besluit en gaan we op zoek naar een ander.” Van Vossen maakt in ieder geval het lopende seizoen af. [l]