AGENDA

Woensdag 12 februari

Erfrecht en nalatenschap

20:00 | Dorpshuis de Wimpel

De Vrouwenvereniging Vrouwen voor Vrouwen Sint Philipsland heeft de notaris uit Tholen uitgenodigd om informatie te verstrekken over o.a. erfrecht en nalatenschap. De bijeenkomst is op woensdagavond 12 februari in de kleine zaal van De Wimpel in Sint Philipsland. Leden en niet-leden zijn welkom, ook heren. Aanvang 20.00 uur.

Vrijdag 14 februari

Vrouwenmiddag

15:30 | Ichthuskerk

Een middag speciaal voor vrouwen o.l.v. bekende spreker, voorganger en schrijver Wim Grandia. 14 februari in de Ichtuskerk, van 15.30 tot 16.30 uur, willen we nadenken over het thema: 'Een vrouw naar Gods hart'. Het uitgangspunt hierbij is 1 Petrus 3. Wil jij hier meer van horen? Verlang je ernaar om bemoedigd te worden en even een uurtje de diepte in te duiken? Wees dan van harte welkom deze middag! We hebben zelfs kinderoppas geregeld in Het Visnet, de ruimte naast de kerkzaal. Kijk voor meer info en kaartverkoop op www.butogether.nl/events

'Wij hebben lief-avond'

20:00 | Ichthuskerk

We zijn verheugd om jullie uit te nodigen voor een nieuw event. Dit keer iets heel anders dan jullie van ons gewend zijn. De afgelopen jaren hebben we ons gericht op allerlei activiteiten voor vrouwen. Maar na wat verzoeken van zowel mannen als vrouwen hebben we besloten om dit keer ook de mannen welkom te heten. Met Valentijnsdag in het vooruitzicht leek dit ons een uitgelezen kans om iets aan te bieden voor koppels. Wim Grandia zal deze avond de inhoud verzorgen. Als bekende spreker, coach en ervaringsdeskundige op het gebied van relaties zal Hij ons vanuit de Bijbel onderwijzen. 14 februari in de Ichtuskerk, de inloop is om 19.30u met koffie/thee. We starten om 20.00u. We sluiten de avond af rond 22.00u met een hapje en drankje. www.butogether.nl.

Zaterdag 15 februari

Avondconcert

20:15 | Historisch stadhuis

Izhar Elias, één van de bekendste en meest veelzijdige gitaristen van Nederland, geeft zaterdag 15 februari een recital in het kader van de serie Avondconcerten van de Stichting Anthonie Keldermans Concerten. Hij speelt in de prachtige Vierschaar van het uit 1460 daterende voormalig stadhuis van Tholen het programma "Gitaar door de eeuwen heen". In dit programma maakt u kennis met enkele topstukken uit de geschiedenis van de klassieke gitaar. Izhar Elias laat vier bijzondere gitaren horen: de renaissance gitaar, barokgitaar, vroeg romantische gitaar en de Spaanse klassieke gitaar. Aanvang 20.15 uur. Reservering zie: www.keldermansconcerten.nl.

Zondag 16 februari

Bijbel Bijeenkomsten

17:00 | Gasthuiskapel

Iedereen is van harte welkom om te komen luisteren naar een eenvoudige boodschap uit de Bijbel. Tot hulp voor hen die geloven, het geloof verloren zijn of het geloof willen vinden. Elke zondagmiddag van 9 februari t/m 29 maart van 17.00-18.00 uur. Kerkgebouw: Gasthuiskapel, Kerkstraat 15, 4691 CD Tholen. Voor meer informatie: 06-23705256.

Dinsdag 18 februari

Recreatief en Senioren Wandelen

13:30 | Dorpshuis Haestinge

Recreatief en Senioren Wandelen van de Oosterscheldestappers, tweewekelijks, 18 februari vertrek vanaf 13.30 uur van Haestinge in Sint Maartensdijk.

Lezing Slag om de Schelde

19:30 | De Wellevaete

Robert Catsburg uit Welberg houdt op dinsdag 18 februari bij heemkundekring Stad en Lande van Tholen een lezing over de Slag om de Schelde, en de bevrijding van de eilanden Tholen en Sint-Philipsland. Catsburg is een amateurhistoricus met een bovengemiddelde belangstelling voor de bevrijding van het zuidwesten van ons land door de geallieerden (met name Canadezen). Een actie die 75 jaar geleden het einde van de Tweede Wereldoorlog in Nederland inluidde. Onderdeel van de slag was de operatie Suitscase, in het verlengde waarvan het grondgebied van de huidige gemeente Tholen van de nazi's werd bevrijd. De lezing wordt gehouden in de Wellevaete in Sint-Annaland en begint om 19.30 uur.