Afbeelding

Avondteam BSV wint van De Rode Loper

BERGEN OP ZOOM - Afgelopen vrijdag won het 1e avondteam van BSV met 3-1 van De Rode Loper uit Oisterwijk. In de kampioenschapsrace voor het BSV-kampioenschap werden weer 8 partijen gespeeld.

Het 1e avondteam van De Rode Loper won van de onderaan staande Rode Loper uit Oisterwijk. Daardoor is BSV 1 opgeklommen naar een middenmoot positie. Aan het eerste bord verloor René Punt, maar dat werd door overwinningen van Rob Been-Hopman, Bas van de Putte en Levi Vriens voldoende goed gemaakt voor een prima overwinning. Het 2e avondteam van BSV, dat in dezelfde klasse speelt als het 1e team speelt deze week nog tegen De Stukkenjagers uit Tilburg.

In de Keizercompetitie, het kampioenschap van BSV, waren er de volgende uitslagen: Bas van de Putte - Martin de Smit 1-0 ; Henry Groenveld - Abdulhamid Hussein ½-½; Kees de Looff - Laurens Quinten 1-0; Henk van Houten - Robert Kunst 0-1; Peter Kraaijeveld - Wesley Hopmans 1-0; Bert van der Linden - Bart van Kasteren 0-1; Karen Galustjan - Piet Bruys 0-1; Alexander van 't Hoff - Ton van Vliet 0-1. Dit resulteert tot de volgende stand aan de kop van de ranglijst: 1. René Punt 2. Peter de Moor 3. Olivier de Hert 4. Martin de Smit 5. Levi Vriens. Maar de onderlinge verschillen zijn ontzettend klein. Tussen nummer 1 en nummer 5 zit maar ongeveer één overwinning / verlies verschil.

Het probleem van vorige week had de volgende stand: wit: Kg1, Da5, Tg5, Le3, Pd4 en pi: a2, b2, c2, f2, h2 en h4. Zwart: Kb8, Dd7, Td8, Th8, Le4, Lh6 en pi: a7, b7, c7, d6, f7 en g6. De opgave luidde hoe zet wit mat in maximaal 4 zetten. De oplossing is: 1. Dxa7 Kxa7 2. Pc6(dubbelschaak) Ka6 of a8 3. Ta5 mat.

In de nieuwe stelling, zie diagram, heeft wit een mataanval. Hoe kan hij mat in drie geven? [l]