14 maart wordt de Rond van Oud Vossemeer gehouden. ARCHIEFFOTO IMAN FASE
14 maart wordt de Rond van Oud Vossemeer gehouden. ARCHIEFFOTO IMAN FASE Foto: Iman Fase

Zeeuws wielerseizoen van start in Oud Vossemeer

OUD VOSSEMEER - Net als voorgaande jaren gaat het Zeeuwse wielerseizoen van start met de Ronde van Oud Vossemeer. Op zaterdag 14 maart is het tijd voor de 72ste editie van het evenement. Met verschillende grote namen in uiteenlopende categorieën wordt de wedstrijd een mooie manier om het seizoen te beginnen.

DOOR VERA DE GEUS

Om 10.00 uur mogen de amateurs verschijnen aan de start op de Bou Kooijmanstraat. Om 11.45 is het tijd voor het echte vuurwerk waar de Elite Mannen/Beloften de strijd aan zullen gaan. Om 14.00 uur is het aan de Junioren om zich van hun beste kan te laten zien. Alsof dat nog niet genoeg is gaan om 15.30 uur de (E)-Elite/Belofte Club-Vr./Amateur-Vr./Junior-Vr nog van start.

Winnaars

Tim van Dijke was de grote winnaar van de Ronde van Oud Vossemeer van vorig jaar. Arno Kleinjan uit Gouda werd tweede en Stefan Laurijssen uit Oud-Gastel reed brons. Bij de vrouwen won Minke Slingerland uit Dongen. Marieke van Witzenburg uit Spijkenisse werd tweede en Shirin van Anrooij uit Kapelle mocht met de derde plaats naar huis. [l]