Doordat iedereen met een geblindeerde bril speelt, moeten spelers zich op het gehoor oriënteren op de bal. FOTO SHUTTERSTOCK
Doordat iedereen met een geblindeerde bril speelt, moeten spelers zich op het gehoor oriënteren op de bal. FOTO SHUTTERSTOCK Foto:

Paralympische sport goalball komt wellicht naar Tholen

THOLEN - De buurtsportcoaches van Tholen willen een initiatief opstarten om goalball te organiseren voor mensen met een visuele beperking. Zij onderzoeken of er interesse voor is. Dat doen ook de sportcoaches van Bergen op Zoom, Steenbergen en Roosendaal.

DOOR VERA DE GEUS

Paralympische teamsport Goalball is voor mensen met een visuele beperking waarbij de rinkelbal in het doel van het andere team gegooid moet worden. Doordat iedereen met een geblindeerde bril speelt, moeten spelers zich op het gehoor oriënteren op de bal. Bij voldoende interesse zullen de plannen verder uitgewerkt worden. In eerste instantie zal dan een goalballclinic worden georganiseerd om de deelnemers kennis te laten maken met deze sport.

Aanmelden

Mensen die interesse hebben kunnen t/m 3 april contact opnemen. Voor Tholen kan dat via roseline.vandenheuvel@tholen.nl. [l]