Afbeelding
Foto: Pixabay

Coronavirus legt openbaar leven zo goed als stil

Een week geleden brachten we hier aan de orde wat de impact van het coronavirus zou kunnen zijn op de Nederlandse economie en met name de groei daarvan.

Het Centraal Plan Bureau (CPB) had berekend dat die economische groei zowel dit als volgend jaar gestaag door zou groeien. Maar dan wel in normale omstandigheden, want directeur Pieter Hasekamp van het Centraal Plan Bureau (CPB) maakte daarbij wel meteen de opmerking dat als de verspreiding van het coronavirus niet snel tot staan zou worden gebracht, dit de economische groei negatief zou beïnvloeden.

Verregaande maatregelen

In snel tempo is in de tussentijd gebleken dat het coronavirus niet zomaar een virusje is. Het land wordt zwaar getroffen en dat heeft de overheid gedwongen om verregaande maatregelen te treffen om het virus in te dammen. Naast de oproep van premier Mark Rutte om - daar waar dat mogelijk is - thuis te werken, zijn alle evenementen met meer dan honderd bezoekers in elk geval tot eind deze maand verboden. Slechts kleinschalige evenementen kunnen doorgang vinden. Sociale contacten moeten zoveel mogelijk voorkomen worden. De eerste gevolgen zijn onder andere lege theaters en concertzalen, lege voetbalstadions en voetbalkantines. Maar is dit pas het begin? En wat zijn de eventuele maatregelen na 31 maart?[l] FOTO PIXABAY