Ook de horecagelegenheden in Tholen zorgden dat de deuren op zondagavond om 18.00 dicht waren. FOTO GERTRUDE SNOEI
Ook de horecagelegenheden in Tholen zorgden dat de deuren op zondagavond om 18.00 dicht waren. FOTO GERTRUDE SNOEI Foto:

Tholen in de ban van het corona-virus

THOLEN - Alle scholen op Tholen zijn dicht, de horeca moest zondag om 18.00 uur de deuren sluiten, voetbalwedstrijden worden niet gespeeld en de meeste evenementen en activiteiten zijn afgelast. Het coronavirus, oftewel COVID-19, houdt Tholen (en de rest van het land) in z'n greep.

DOOR VERA DE GEUS

Het coronavirus grijpt om zich heen in heel Nederland en vooral in Brabant. Bij het ter perse gaan van deze krant was er officieel een besmetting op het eiland Tholen bekend. Het gaat om een inwoner van Oud-Vossemeer. Deze persoon ligt in het ziekenhuis. Burgemeester Ger van de Velde- de Wilde kwam zaterdagmiddag met dit bericht. Ze liet weten: "Ik leef van harte mee met de patiƫnt, hopelijk vindt een spoedig herstel plaats. De gemeente heeft nauw contact met GGD Zeeland en de Veiligheidsregio Zeeland en heeft het volste vertrouwen in hun aanpak. Laten we zelf ook allemaal onze verantwoordelijkheid nemen en de kans op verspreiding verkleinen door de maatregelen van het RIVM en GGD op te volgen."

Snackbar

Vrijdag besloot een snackbar aan de Voorstraat in Sint-Annaland tijdelijk te sluiten. "Vandaag (vrijdag de 13e) kregen wij bericht van iemand dat hij/zij indirect in contact is geweest met iemand wie positief is getest op de virus. Direct hierna heb ik met mijn vrouw gesproken en overlegd wat het beste is om te doen, aangezien wij een redelijk goedlopend cafetaria runnen met veel contact met anderen", meldde de snackbareigenaar op Facebook. "Wij hebben gebeld met de GGD en het advies gekregen tijdelijk te sluiten. Dit is het meest verstandige keus in onze ogen." De snackbar hoopt weer te openen op vrijdag 20 maart. "Mits dit natuurlijk mogelijk en verstandig is", zo besluit hij.

Dicht

Met een sluiting hebben nu alle eet- en drinkgelegenheden te maken. Afgelopen zondag maakten ministers Bruno Bruins en Arie Slob namelijk bekend dat er extra maatregelen getroffen worden. Tot en met 6 april zijn alle scholen dicht. Een nieuwe maatregel is dat ook alle eet- en drinkgelegenheden hun deuren vanaf zondagavond 18.00 uur tot en met 6 april sluiten. Ook sport- en fitnessclubs en sauna's moeten aan deze nieuwe maatregel voldoen.

Lokale ondernemers

Bij het ter perse gaan van deze krant is nog onduidelijk of Nederland in een officiƫle 'lockdown' terechtkomt, waarbij alles op slot gaat en je zo veel mogelijk thuis moet blijven. Tot die tijd willen we u aanraden om de lokale ondernemer te steunen door vooral lokaal te kopen. Ook voor Uitgeverij de Bode is het onzeker of De Bode uit blijft komen in deze crisisperiode. Er zal sowieso wekelijks, naast de nieuwsvoorziening op internet een digitale Bode verschijnen. Deze is terug te vinden op onze website. Kijk voor de laatste informatie en ontwikkelingen dan ook op www.internetbode.nl [l]