Afbeelding
Foto:

Kerkdiensten voorlopig via kerktelefoon en internet

THOLEN - De Onze Lieve Vrouwe Kerk Tholen bleef leeg dit weekend. Het coronavirus en de maatregelen van de overheid hierop zorgden ervoor dat de twee diensten op zondag van 09.30 en 18.30 uur geen doorgang konden vinden.

VAN ONZE REDACTIE

Omdat de maatregelen voorlopig gelden tot eind deze maand, betekent dit zo goed als zeker dat ook de komende twee weekenden geen kerkdiensten gaan plaatsvinden.

"Het alternatief is dat deze diensten uitgezonden worden via de kerktelefoon en internet", laat dominee Meijer van de Hervormde Gemeente Tholen desgevraagd weten. Dat was dan ook afgelopen zondag het geval. Vooraf aan de uitzending van de morgendienst om 09.30 uur werd dan ook een extra afkondiging gedaan met betrekking tot het andere kerkenwerk.

Uitzonderlijk

Volgens de Hervormde Gemeente Tholen zijn het uitzonderlijke tijden, waarin ook uitzonderlijke beslissingen genomen moeten worden. 'Ons gebed tot God is, dat Hij Zijn Schepping genadig wil zijn en de tijd van dit ziektevirus zal laten eindigen, zodat we ook als gemeente weer de mogelijkheid krijgen om samen te komen', staat op de website te lezen.

Hoop

Bij de Christengemeente Tholen ging de dienst van zondag ook niet door. "Tenzij de richtlijnen van de overheid en het RIVM wijzigen, geldt dit voor alle diensten in de maand maart", meldt de Christengemeente. Ook de kledingruilbeurs van woensdag 18 maart en het zanguurtje in Ten Anker op 22 maart zijn reeds geschrapt. "Laten we als gemeente bidden dat deze epidemie zal stoppen en dat er in plaats van angst, hoop zichtbaar wordt door onze Heer en Heiland Jezus Christus", aldus de Christengemeente Tholen. [l]