CHAPEAU: Containers krijgen tags; er worden tien procent meer kliko's aangeboden dan er nodig zijn
KOP: Tholenaren krijgen vóór juni een papierkliko

THOLEN - Nieuwe afvalcontainers voor Thoolse huishoudens hebben voortaan een speciale tag én adressticker. Op die manier wil de gemeente Tholen fraude tegengaan. Volgens wethouder Jan Harmsen zijn er tien procent per kliko's 'in omloop' dan nodig en daar moet een eind aan komen. Verder krijgen huishoudens die nu een grijze en groene container er vóór juni ook een voor container voor papier en karton bij.

DOOR VERA DE GEUS

Wethouder Jan Harmsen laat weten: "We gaan natuurlijk een grote slag slaan wat betreft de afvalcontainers binnen onze gemeente. We hebben besloten om een tag en een tweedelige adressticker op alle nieuwe containers te plaatsen. We weten namelijk dat er een aantal huishoudens blijkbaar een dubbele container hebben en daar willen we zicht op krijgen." "In het voorjaar van 2020 krijgen alle huishoudens in de gemeente Tholen die nu een grijze en groene container hebben ook een container voor oud papier en karton (OPK).

Om het verspreiden van de papiercontainers zo goed mogelijk te laten verlopen, wil de gemeente graag in contact komen met inwoners zonder tuin of achterom waardoor ze geen plaats hebben voor een derde container", aldus de gemeente Tholen. Inwoners zonder tuin of achterom kunnen hun contactgegevens doorgeven via een digitaal formulier op de gemeentelijke website zodat samen tot een oplossing gekomen kan worden.


Levering
De containers worden per kern geleverd. Als de leverdatum voor een bepaalde kern bekend is, ontvangen de inwoners bericht per post. Als alles volgens planning verloopt, zal in juni van dit jaar in heel de gemeente Tholen het oud papier met de nieuwe container aangeboden kunnen worden. [l]