Ook Tholense Boys houdt de poort gesloten. FOTO GERTRUDE SNOEI
Ook Tholense Boys houdt de poort gesloten. FOTO GERTRUDE SNOEI Foto:

Thoolse sportverenigingen richten zich noodgedwongen op onderhoud

THOLEN - Scholen zijn dicht, de eet- en drinkgelegenheden moeten hun deuren gesloten houden en ook het verenigingsleven is gestaakt. De velden blijven leeg, de boten aan wal en de zalen leeg. Een groot gemis voor Tholenaren, zo blijkt uit een rondvraag bij diverse sportclubs. Vooral het gebrek aan sociale contacten is iets waar zij tegenaan lopen.

DOOR VERA DE GEUS

Het eiland Tholen heeft een rijk verenigingsleven. Van de een op de andere dag kwam dit stil te liggen en dat heeft zijn uitwerking. Op de club, op de leden en op het bestuur.

Financieel

Jaap van Oudenaarde is voorzitter van VV NOAD'67. Ook bij deze voetbalvereniging uit Sint Philipsland liggen alle voetbalactiviteiten tot en met zeker 6 april stil.

'Een diepe buiging voor iedereen die, ondanks alle risico's, voor ons in de weer zijn'

"Het betekent heel veel voor ons als vereniging", zo laat hij desgevraagd weten. Niet alleen financieel, maar vooral op het gebied van sociale contacten. Door het virus ligt heel het sociale leven plat. We hopen er het beste van en dat we gevrijwaard blijven van het virus of misschien erger."

Petje af

Van Oudenaarde geeft aan dat de vereniging probeert nuttig bezig te blijven, maar dat dat met het oog op de voorschriften ook niet meevalt. "We proberen nog wel wat onderhoudswerkzaamheden te doen, maar ook daar moeten we voorzichtig in zijn. Ik kan me voorstellen dat de animo niet groot is en dat iedereen elk risico op besmetting uit wil sluiten", zegt hij. De voorzitter van NOAD '67 betreurt de situatie uiteraard niet alleen op sportief gebied. "Al met al voor iedereen een hele zware en moeilijke periode, vooral als je werk en daardoor ook je inkomsten wegvallen. En petje af (of een diepe buiging) voor iedereen die, ondanks alle risico's, voor ons in de weer zijn!", ze geeft hij nog mee.

Gezondheid

Ook TV Eegedima houdt de poort van het tennispark aan de Zoekweg in Tholen gesloten. "We volgen momenteel de richtlijnen van het RIVM", zo laat men weten. "En dus is de club voorlopig dicht." Het bestuur benadrukt dat wat haar betreft gezondheid voor alles gaat. "De leden hebben er alle begrip voor", aldus de woordvoerder van TV Eegedima.

Eerste competitiedag

TV Oud Vossemeer geeft aan dat de leden er nog niet direct door geraakt worden, in die zin dat het seizoen nu nog niet van start is gegaan. "Wij hebben gravelbanen en gaan normaal pas in april open. Onze leden hebben er nu dus nog niet veel last van." Voor het begin van het seizoen, hebben de maatregelen met het oog op Corona al wel gevolgen "In ieder geval gaat de eerste speeldag van de competitie al niet door. Daarnaast zullen ook onze banen door al deze omstandigheden later open gaan dan normaal."

Groen licht

Over wanneer de banen weer open gaan, worden de leden geïnformeerd. "Zodra er groen licht is, zal er weer getennist kunnen gaan worden. Online bieden wij verder nu dus ook niks aan. Wel zijn we met een paar mensen nu begonnen met het snoeien van groenstroken rondom onze banen, uiteraard op gepaste afstand van elkaar." [l]