VVD roept om coronahulp voor Thoolse ondernemers

THOLEN - VVD Tholen roept de gemeenteraad op om ondernemers en ZZp'ers die getroffen worden door nadelige effecten van het Corona-virus te ondersteunen. De VVD geeft aan blij te zijn met de landelijke aanvullende maatregelen om gedupeerden (financieel) te steunen. De partij wil echter ook dat de gemeente Tholen in actie komt om hen bij te staan.

DOOR VERA DE GEUS

"Onze Thoolse ondernemers worden economisch hard geraakt door de noodzakelijke maatregelen voor de bestrijding van het Coronavirus. Landelijk zijn er al maatregelen genomen en aanvullende maatregelen aangekondigd om zoveel mogelijk te voorkomen dat gezonde bedrijven omvallen", aldus de Thoolse VVD. "We zijn van mening dat we ook lokaal, waar mogelijk onze ondernemers, waaronder ook ZZP-ers en ook verenigingen in deze overmachtssituatie moeten ondersteunen. Zij zijn de hoeksteen van onze samenleving."

De fractie ziet vooral mogelijkheden met betrekking tot de gemeentelijke belastingen zoals OZB, Reclame-, Precario- en Toerismebelasting, huur gemeentelijke accommodaties uitgestelde voorstelling en tegemoetkoming annuleringen. "Ondernemers en verenigingen hebben door de Corona-maatregelen aanzienlijk minder tot geen inkomsten. Daardoor hebben ze nu vooral problemen met liquiditeit. Het zou enorm helpen als ondernemers vanuit de gemeente uitstel krijgen van betaling van deze belastingen. In dezelfde lijn krijgen ondernemers bij de belastingdienst uitstel van BTW en andere belastingen", zo legt men uit.

De fractie wil van de gemeente weten of ze bereid is om op dit gebied enige verlichting te brengen door zoveel als mogelijk uitstel te verlenen voor de betaling van de gemeentelijke belastingen, huur en heffingen. [l]