Afbeelding
Foto:

Esther en Marga zetten coronahulp op voor Tholen

POORTVLIET - Esther en Marga uit Poortvliet zijn bezig om een vrijwillige organisatie op te zetten om hulp te bieden aan mensen die getroffen zijn door corona of niet naar buiten kunnen of durven. De bedoeling is dat het eilandbreed gecoördineerd wordt. De dames doen een oproep aan de inwoners van Tholen om mee te helpen. Momenteel zoeken ze specifiek coördinatoren en vrijwilligers om de eerste hulp op gang te brengen.

DOOR VERA DE GEUS

Er is een speciale Facebookpagina aangemaakt om de Tholenaren te bereiken; Corona Eiland Tholen. "Het zal u niet ontgaan zijn dat wij in een gezondheidscrisis zullen komen waarbij veel mensen hulp kunnen gaan gebruiken. Wij (willen graag het initiatief nemen om een efficiënte vrijwillige organisatie op te zetten zodat het eiland-breed gecoördineerd wordt. Hierbij kunnen wij uw hulp heel goed gebruiken!", zo beginnen de dames.

Buiten de deur

"Wij willen hulp gaan bieden aan mensen die getroffen zijn door het virus en kwetsbare (oudere) mensen die niet naar buiten durven of kunnen. Deze hulp zal voornamelijk bestaan uit noodzakelijke huishoudelijke buiten taken zoals: boodschappen, medicijnen halen en de hond uit laten."

Veilig

Marga en Esther zoeken in ieder dorp een coördinator/contactpersoon om vrijwilligers aan te sturen naar de mensen die hulp nodig hebben. Ook zoeken zij vrijwilligers die in hun dorp/stad rechtstreeks hulp kunnen bieden aan de mensen die het nodig hebben. Zij zullen aangestuurd worden door de dorpscoördinator. "Wij zijn ons er van bewust dat er bij lichamelijk contact een verhoogd risico op besmetting is en daarom beperken wij onze hulp tot aan de voordeur. Om het voor IEDEREEN veilig te houden! Wilt u helpen, of heeft u hulp nodig? Stuur ons dan een PB via de pagina Corona Eiland Tholen." [l]