Kinderen knutselen kaarten voor senioren vereniging.
Kinderen knutselen kaarten voor senioren vereniging.

Basisschool en kinderopvang
denken aan de oudere medemens

OUD-VOSSEMEER - Tijdens de afgelopen carnaval is de samenwerking tussen de Seniorenvereniging en Sint Anthonius een feit geworden. Léonie Jansen, directeur basisschool Sint Anthonius en Leen Oostdijk, voorzitter Seniorenvereniging waren voornemens deze samenwerking uit te bouwen in de periode na de carnaval.

De Corona crisis zorgt er voor dat deze fysieke samenwerking even uitgesteld moet worden. Vergeten doet Sint Anthonius de seniorenvereniging echter niet. De kinderen van zowel de kinderopvang en buitenschoolse opvang als van de basisschool hebben zich in de eerste week van hun ‘thuisopvang’ en ‘thuisonderwijs’ ingezet om iets te betekenen voor de oudere medemens tijdens de Coronacrisis. Aanstaande dinsdag worden de kaartjes van de kinderen tegelijk met de nieuwsbrieven vanuit de vereniging bij de senioren bezorgd. Wellicht is er in de komende periode nog meer mogelijk want Sint Anthonius lijkt zeer innovatief in het vinden van oplossingen om thuisonderwijs tot een succes te maken. Zo kunnen de leerlingen elke dag video bellen met hun juf en worden verschillende instructies al via video lessen opgepakt.

Sint Anthonius hoopt met het versturen van de kaarten iets te kunnen bijdragen aan de maatschappelijke verantwoordelijkheid die ieder mens heeft te nemen in deze periode van crisis. [l]