Jan van Tilborg werd 78 jaar.
Jan van Tilborg werd 78 jaar. Foto:

Jan van Tilborg (78) uit Sint Maartensdijk overleden aan corona

SINT MAARTENSDIJK - Jan van Tilborg uit Sint Maartensdijk is in de nacht van woensdag op donderdag in het ziekenhuis overleden aan de de gevolgen van het corona-virus. Hij werd 78 jaar. De ochtend voor zijn overlijden, liet hij zijn zoon Roland van Tilborg een bericht op zijn Facebook-pagina plaatsen waarin hij vertelde over zijn gezondheid en iedereen bedankte voor de lieve berichten om hem een hart onder de riem te steken.

DOOR VERA DE GEUS

"In een paar secondes kun je iets moois zeggen wat iemand niet zomaar vergeet. In deze tijd kan iedereen dat wel gebruiken." Dat zei Jan van Tilborg in zijn laatste Facebookpost op woensdag 8 april. Wie Jan volgt op Facebook, weet dat hij regelmatig hartverwarmende teksten plaatst. "Laat negatieve mensen niet de ruimtes in jouw gedachten vullen . Volg positieve mensen . Maar vergeet niet de anderhalve meter regel." Dit was zijn manier om velen een hart onder de riem te steken én te waarschuwen voor het virus.

Pluimpot

Jan was graag te vinden in de Pluimpot waar hij met zijn rollator genoot van de natuur. In de tijd van corona, vond hij daar zijn ontspanning en maakte hij zijn hoofd leeg. "Ik pluk alles wat mooi is in de dag . Niet letterlijk natuurlijk . Bloemetjes laat ik staan. Vanmorgen in de Pluimpot zat ik op mijn rollator te luisteren naar allerlei vogels en naar een paar spechten die druk zaten te timmeren, in het water zwommen eendjes .en kwakend vlogen er een stel ganzen over. Heerlijk moment en de corona was ff ver weg", zo schreef hij 31 maart. Corona was echter dichterbij dan hij dacht. Even later kreeg hij het zo gevreesde virus en werd Tweede Paasdag opgenomen in het Bravis in Bergen op Zoom.

Ziekenhuis

Een schok voor vrienden en familie. "Ik heb Roland gevraagd dit op mijn Facebookpagina te posten", zo verscheen op zijn pagina. "Zoals een aantal van jullie al wel weet, lig ik sinds Tweede Paasdag in het ziekenhuis met de enige echte COVID-19 onder de leden. Het gaat niet zo best met mij. Ik heb een longontsteking, hoge koorts en heb het erg benauwd. Ik krijg zuurstof toegediend (dat is iets anders dan beademing) en kan gelukkig nog zelfstandig ademen. Ik heb een aantal van jullie lieve berichtjes gezien, dank daarvoor. Vinden wij allebei erg leuk! Hou je niet in", moedigde Jan de hartverwarmende betrokkenheid aan.

Klotevirus

Het was duidelijk dat Jan vocht voor zijn leven. "Op dit moment is mijn lichaam knalhard aan de slag om dat klotevirus onder controle te krijgen. Uiteraard met alle lieve hulp in het ziekenhuis (vocht en antibiotica). Dus je kunt je wel voorstellen dat ik weinig tot geen puf heb om alles te lezen, laat staan op alles zelf te kunnen reageren. Mijn mobieltje ligt wel in de buurt en daar is op dit moment alles mee gezegd", ze zei hij. "Lieve berichtjes zijn natuurlijk altijd welkom." Ook gaf hij het adres waar vrienden een kaartje heen konden sturen.

Post

Tot ieders grote schrik overleed Jan echter in de nacht van woensdag op donderdag. Zijn familie geeft aan condoleancepost op prijs te stellen. Dit mag naar:

Familie van Tilborg
Kaaistraat 7
4695 CJ
Sint Maartensdijk

Gedichtje namens de familie:

Zo stil

Hoewel we je iedere dag gaan missen

En waar je nu ook zijn mag

Echt het is

Ons Helder

Dat stilte nu jouw vriend is geworden.

BLØF