Geen zomerconcerten in Tholen dit jaar

THOLEN - Met grote spijt heeft het bestuur van de Stichting Zomerconcerten Tholen moeten besluiten dit jaar 2020 geen Zomerconcerten te organiseren.

De corona-crisis maakt het onmogelijk om dit jaar een serie concerten te houden. Het bestuur van de stichting Zomerconcerten Tholen vindt dat zij de verantwoordelijkheid voor de gezondheid van musici en publiek met het oog op het besmettingsgevaar van corona niet kan nemen. Zij volgt hiermee de aanwijzingen van de overheid en het RIVM die op dit moment samenkomsten en evenementen verbieden. En hoewel de serie concerten lang duurt en tot begin oktober zou lopen, is het uitermate onzeker wat in de komende maanden toegestaan of verstandig is.

Voorbereiding
Na zeven succesvolle jaren was de Stichting al ver met de voorbereidingen voor het achtste seizoen. De contouren van een gevarieerd, boeiend, vertrouwd en tevens vernieuwend programma stonden al klaar. Met vele musici was al contact over een gepland optreden. Het beloofde een mooi seizoen te worden. Maar helaas … we zullen geduld moeten hebben en uitzien naar volgend jaar.

De corona-crisis gooit veel overhoop en ook de Zomerconcerten Tholen 2020 worden door het virus het zwijgen opgelegd. De Stichting Zomerconcerten zal echter vast en zeker volgend jaar revanche nemen op het virus met een reeks prachtige optredens in de serie Zomerconcerten Tholen 2021. De musici van Tholen oefenen daar misschien nu al voor, en het publiek van Tholen ziet naar de concerten uit. [l]