Afbeelding
Foto:

José van der Jagt schoot Thoolse bloemenkwekers wederom te hulp

THOLEN - Het is een prachtig gezicht, al die bloemenvelden op het hele eiland Tholen. Toch is de coronacrisis verre van fleurig voor de Thoolse bloemenkwekers. Ze blijven met bloemen zitten of kunnen ze tegen aanzienlijke lagere prijzen kwijt op de veiling. José van der Jagt uit Stavenisse is van plan om Thoolse kwekers bij te staan door ervoor te zorgen dat er iedere zaterdag extra verkooppunten zijn waar de bloemen tegen fijne prijzen verkocht worden. Zo kunnen Tholenaren genieten van de bloemen en hoeven de telers minder bloemen te vernietigen. Afeglopen zaterdag werden er ranonkels van Leon de Witte flowers uit Sint-Annaland aangeboden.

"De mensen zijn erg enthousiast en bereid de ondernemers te steunen. Dat motiveert enorm", vertelt José die vorige week heel wat bossen tulpen van haar oprit zag verdwijnen nadat Tholenaren deze massaal kochten om kwekers tot steun te zijn. "Daarom hoop ik dit voorlopig iedere zaterdag te kunnen doen."

Afgelopen week bood ze ranonkels van kweker Leon de Witte flowers uit Sint-Annaland aan. Houdt onze website of Facebookpagina in de gaten voor het bloemenaanbod van komende week. [l]