Afbeelding
Foto:

Predikant J. Reehorst neemt afscheid van Tholen

THOLEN - Predikant J. Reehorst laat het eiland achter zich. Hij en zijn echtgenote gaan in de Hoeksche Waard wonen, vlakbij hun kinderen. Hij kijkt naar eigen zeggen met dankbaarheid terug op de tijd die hij op het eiland doorbracht. ''Het was een plezierige tijd waarin we veel fijne, warme contacten hebben gekregen", zo zegt hij tegen de Thoolse Bode.

DOOR VERA DE GEUS

J. Reehorst werd in 1997 na twaalf jaar studie naast een volledige werkkring bij het GAK UWV als looninspecteur predikant. Hij predikte onder andere in Welsrijp-Baijum en Piershil voordat hij aan de slag ging op het eiland. "In 2011 ging ik met emeritaat en gingen we in Stavenisse wonen", aldus Reehorst die zeven jaar later ook in Sint Maartensdijk als predikant werkte. Hij heeft naar eigen zeggen de inwoners van het eiland als fijne mensen ervaren. Toch heeft het echtpaar besloten het huis in Stavenisse te verkopen en per 1 juni een huis in de Hoeksche Waard te betrekken. "Dichtbij de kinderen, die hebben aangegeven met liefde en plezier een beetje op ons te willen letten nu we hulpbehoevend zijn", vertelt de 75-jarige Reehorst. "In 2015 kreeg mijn vrouw een herseninfarct en werd ik mantelzorger. Zelf heb ik knieklachten na een ernstig auto-ongeluk in 1995. Ook ben ik diabeet. Het leek onze kinderen beter in de buurt te komen wonen. Zeker gezien het feit dat mijn vrouw na twee tia's een ernstige dijbeenblessure overhield, waardoor ze nog niet goed kan lopen en veel pijn heeft." Het echtpaar gaat wonen in de pastorie van de Ned. Hervormde Gemeente in Nieuw-Beijerland.

Dank

Reehorst is blij met de contacten met de inwoners van de diverse kernen, de kerkgenootschappen en diverse instellingen. "We zullen dan zeker met dankbaarheid terugkijken op de periode dat we hier gewoond en gewerkt hebben. Bij mijn werkzaamheden heb ik grote steun ontvangen van mijn vrouw en ik ben van mening dat zonder haar dit werk van predikant een stuk moeizamer was gegaan", zo voegt hij eraan toe. Reehorst had graag persoonlijk afscheid genomen van veel Tholenaren. Nu dat niet gaat wil hij middels dit artikel een woord van dank uiten: "Wij wensen u het allerbeste, een goede gezondheid en bovenal Gods zegen toe. En... let op elkaar." [l]