Digitale Lintjesregen zorgt voor vier onderscheidingen op Tholen

THOLEN - Zoals altijd vond de lintjesregen de vrijdag voor Koningsdag plaats. Dit keer kon burgemeester Ger van de Velde - De Wilde vanwege de coronamaatregelen de versierselen niet zelf opspelden, maar wél belde ze hoogstpersoonlijk met de vier gelukkigen die koninklijk onderscheiden werden. Dit waren Marien Uijl, Huib Bout, Kees Plompen en Kees van der Wielen.

Marien Uijl werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Sinds 1978 is hij betrokken bij Veilig Verkeer Nederland afdeling Tholen. Verder is hij sinds jaren betrokken bij landbouwvereniging Ons Voordeel, Toneelvereniging Poortvliet, de Hersteld Hervormde Gemeente Poortvliet, het Leger des Heils dienstencentrum en Stichting Actiehulp Roemenië.


Huib Bout was jarenlang voorzitter en vrijwilliger bij Watersportvereniging De Kogge. Sinds 20 jaar zet hij zich in als diaken en vrijwilliger bij de Hervormde Gemeente Immanuël. Sinds 2007 is Bout vrijwilliger bij de Stichting Vigeta. Een jaar later ging hij ook aan de slag als vrijwilliger bij het Rode Kruis, afdeling Tholen-Reimerswaal.


Kees Plompen was medeoprichter en voorzitter van hengelsportvereniging 't Scharretje in Oud-Vossemeer, is sinds 1986 mantelzorger van diverse personen, was 30 jaar lang bij Sint Nicolaas Comité in Oud-Vossemeer. Ook was hij lange tijd voorzitter van de Stichting Oranjecomité in Oud-Vossemeer.


Kees van der Wielen is sinds 1996 vrijwilliger bij het Evenementen Comité Smalstad (ECS) in Sint-Maartensdijk, is sinds 2008 vrijwilliger bij Veilig Verkeer Nederland en sinds 2009 secretaris van de Dorpstafel Sint-Maartensdijk - Scherpenisse. In 2010 ging hij aan de slag bij Wandelsportvereniging Oosterscheldestappers.


Binnenkort start er een serie in de Bode waarin de heren uitgebreid aan het woord komen. [l]