FOTO MARILYN HANSUM
FOTO MARILYN HANSUM Foto: Marilyn Hansum

Thools stel heeft ondanks Coronacrisis een prachtige trouwdag

THOLEN - Het sprookje begon zo mooi voor de Thoolse Willian van Bellen en Judith van Dijke. Het stel zou elkaar op 24 april het jawoord geven maar door de Coronacrisis leken die plannen in de ijskast te moeten worden gezet. Toch werd het een hele bijzondere dag!

DOOR JACOLINE DE BOER

De 23-jarige Willian en de 20- jarige Judith kennen elkaar al vierenhalf jaar. Judith leerde Willian kennen bij haar zus en de vonk sprong gelijk over. Het stel kreeg verkering en vorig jaar april ging Willian op zijn knieën voor zijn Judith. Willian die oorspronkelijk uit Capelle aan de IJssel komt had Judith meegelokt naar Rotterdam, een plaats die een bijzonder plekje in beiden harten heeft. Onder de Euromast in een parkje vroeg hij Judith ten huwelijk.

Bijzondere dag
Een huis werd gekocht en verbouwd, de trouwdatum werd vastgesteld en trouwplannen werden gemaakt. Vrijdag 24 april moest de bijzondere dag worden. Totdat de Corona de kop op stak. In eerste instantie besloot stel om de bruiloft wel door te laten gaan maar dan alleen de huwelijksvoltrekking. Het kerkelijk huwelijk, de receptie en de kleding zouden bewaard blijven tot 20 augustus. Maar het huis was klaar, ze hadden hard gewerkt om te zorgen dat het op tijd af was en het stel wilde dolgraag bij elkaar zijn. En geeft Judith aan: "Het zou ook een beetje raar zijn om het kerkelijk huwelijk dan vijf maanden later te doen".

Drive in
Uiteindelijk werd dan toch beslist om de gehele bruiloft door te laten gaan alleen in afgeslankte versie. Het feest is wel verplaatst naar 20 augustus. Het stel trouwde eerste voor de gemeente waarna het kerkelijk huwelijk plaatsvond in de Hersteld Hervormde Kerk in Tholen. Na de huwelijksbeloften wachtte het stel een grote verrassing. Jarnick en Anne-José, vrienden van het stel hadden een heuse drive in receptie geregeld die op Parksingel in Tholen plaatsvond. Het stel kon op deze manier nog door tientallen mensen op afstand vanuit een auto gefeliciteerd worden. Wat het ook nog eens extra bijzonder maakte was dat Judith haar zus nu toch iets van de dag mee kon maken. Zij is vorige week bevallen van een kindje en kon daardoor niet bij de bruiloft aanwezig zijn. Judith vertelt over de bijzondere drive in: "Er tegen ons gezegd dat wij na het kerkelijk huwelijk naar de Parksingel moesten gaan. Toen wij daar aankwamen was alles versierd maar wij hadden eigenlijk niks in de gaten. We werden echt verrast met de drive in. Dat mensen speciaal in de auto stappen om ons 1 minuutje te feliciteren vind ik heel bizar."

Trouwauto
Wat de dag ook nog eens een extra tintje gaf was de bijzondere trouwauto waar het stel in reed. Vorig jaar waren Willian zijn opa en oma vijftig jaar getrouwd. Als verrassing werd toen ongeveer dezelfde auto geregeld als toen het gouden echtpaar trouwde. Willian die naar zijn opa is vernoemd mocht die dag als chauffeur aan de slag. Nu op zijn eigen trouwdag mocht hij weer in dezelfde auto rijden, alleen nu met zijn geliefde naast zich. Na de drive in werd er op afstand geborreld met de ouders van het bruidspaar. Ook de trouwfoto's werden gemaakt. Als afsluiter had het stel een maaltijd laten bezorgen voor hun tweetjes. Op de vraag of het niet moeilijk was om alles in aangepast vorm te doen antwoordt Judith als volgt: "In het
begin was het erg balen. Alles was onzeker en we konden niks plannen. Maar wij hebben echt een supermooie dag gehad. Er was zoveel geregeld en leuks eromheen gedaan dat we dat los konden laten."

Nog een bruiloft
Ook Anne-José van der Linden, een vriendin van Judith had het er maar lastig mee. Zij was als ceremoniemeester samen met haar verloofde Jarnick verantwoordelijk voor de planning. Anne-José en Jarnick zijn sinds vorig jaar goede vrienden van het stel. Het stel is ook verloofd en hoopt elkaar in september het ja-woord te geven. Judith en Willian zijn op hun beurt weer ceremoniemeester bij de bruiloft van Jarnick en Anne-José. [l]