Dit jaar blijven de collectebussen helaas ongebruikt op zolder staan. FOTO RIANNE WESDORP
Dit jaar blijven de collectebussen helaas ongebruikt op zolder staan. FOTO RIANNE WESDORP Eigen foto

Collecteweek Longfonds

SINT MAARTENSDIJK - In de week van 11 mei is de collecteweek van het Longfonds, maar dit jaar mogen de collectanten, als gevolg van het coronavirus, niet langs de deuren om geld op te halen. Er zal digitaal gecollecteerd gaan worden.

Rianne Wesdorp-van Strien collecteert al sinds 2007 voor het Longfonds en organiseert dit jaar voor de vijfde keer de collecte in Sint-Maartensdijk.

Digitale collectebus

Helaas moet het dit jaar anders dan anders, vanwege de maatregelen die er zijn rondom Covid-19.

Rianne vreest dat het Longfonds hierdoor een hoop geld misloopt, terwijl het juíst nu heel hard nodig is. “Voor het reumafonds heb ik ook een digitale collectebus aangemaakt. In mijn wijk heb ik briefjes door de brievenbus gedaan met de vraag een bijdrage te doneren. Helaas waren er maar drie bewoners die hier gehoor aan hebben gegeven. Daardoor haalde ik in mijn wijk maar € 12,- op in tegenstelling tot zo’n € 50,- met een gewone collectebus!”

Corona beneemt ons de adem

Het coronavirus maakt in één klap duidelijk hoe belangrijk je longen voor je leven zijn. Het Longfonds strijdt voor 1,2 miljoen mensen met een longziekte én voor iedereen die blijvende longschade overhoudt aan het coronavirus.

Door informatie te verstrekken en een luisterend oor te bieden. En door doorslaggevend onderzoek naar longherstel mogelijk te maken. Daarvoor is veel geld nodig, geld dat we samen ophalen met de collecte.

Digitaal collecteren

Een aantal collectanten kan dit jaar niet meedoen, omdat ze niet over de digitale middelen beschikken.

Als een collectant meedoet, ontvangt deze op 11 mei een link via SMS, welke via WhatsApp doorgestuurd kan worden naar alle contacten. Hiermee worden de contacten van de collectanten bereikt, maar niet alle inwoners van het dorp.

Daarom hoopt Rianne via de Bode het hele dorp te bereiken.

Opbrengst

Vorig jaar is er ruim € 900,- opgehaald in Sint-Maartensdijk. De organisator hoopt van harte dat ze dit jaar hetzelfde bedrag (of nog meer) kan ophalen voor het Longfonds.

Geef om onze longen, doneer nu

Dus: krijgt u het verzoek om een bijdrage over te maken, stort dan alstublieft. Krijgt u geen verzoek en wilt u het Longfonds wel steunen?

Dan kunt u geld doneren in de digitale collectebus die Rianne via het Longfonds heeft aangemaakt.

Ga naar: https://longfonds.digicollect.nl/rianne-wesdorp

Alvast bedankt voor uw gift, namens 1,2 miljoen mensen met een longziekte. [l]