Kerk weer open voor vieringen

THOLEN - Op zondag 7 juni beginnen de vieringen weer in de OLV Hemelvaartkerk in Tholen.


Omdat er maar een beperkt aantal mensen mogen deelnemen aan de vieringen, blijven in de maand juni de Missen op zaterdagavond vanuit de Gummaruskerk ook met beeld uitgezonden worden, daarna, zoals voorheen, alleen met geluid.

Op de website https://www.sint-christoffel.nl is een mogelijkheid gemaakt om te kunnen reserveren. Op de homepage staat in de linker (rode) kolom een link ’reserveren viering’. Klik vervolgens op de juiste datum bij de OLV Hemelvaartkerk en men ziet rechtsboven de knop ’reserveren’. Door op die knop te klikken kan men reserveren. Het systeem houdt bij hoeveel plaatsen nog beschikbaar zijn. Het is ook mogelijk om op dinsdagmiddag tussen 14.00 en 15.00 uur en donderdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur telefonisch contact op te nemen met Marga Kunst, tel. 06-44451555 om een reservering vast te leggen.


Deelnemers aan de vieringen mogen geen gezondheidsklachten hebben die coronavirus gerelateerd zijn. Bezoekers wordt daar naar gevraagd bij binnenkomst.


In de kerk dient men de 1,5 meter afstandsregel in acht te nemen. In de kerk zijn looproutes en zitplaatsen aangegeven. Bij binnenkomst dienen de bezoekers de handen te ontsmetten. Middelen zijn daarvoor aanwezig. Een koor of volkszang is niet toegestaan. De collecte wordt na afloop van de viering bij de uitgang gehouden. Bij het verlaten van de kerk dienen de bezoekers hun handen te ontsmetten. [l]