Kerk weer open voor vieringen

OUD VOSSEMEER - Op zondag 14 juni beginnen de vieringen weer in de Heilige Willibrorduskerk te Oud Vossemeer.


Om deze vieringen te kunnen bezoeken dienen parochianen zich van te voren aan te melden.


Reserveren

Telefonisch op zaterdagmorgen van 10.00-12.00 uur via telefoonnr. kerk, 0166 672327 of via website https://www.sint-christoffel.nl

Omdat in de maand juni maar een beperkt aantal mensen aan de publieke vieringen in onze kerk kunnen deelnemen, blijven in deze maand de Eucharistievieringen op zaterdagmiddag om 17.00 uur vanuit de Sint Gummariskerk te Steenbergen uitgezonden worden.

Deze zijn op het eiland Tholen via www.slos.nl direct livestream te volgen en verder via de radio FM 107.4.


Pastoraal woord

Als parochies zijn we blij dat we na Pinksteren, de deuren weer meer open kunnen zetten voor vieringen.

De leerlingen die na de hemelvaart van Jezus een tijd bijeen waren in gebed in een bovenzaal gingen, gedreven door de Geest, met Pinksteren de wereld in om het geloof uit te dragen. Wij maken in zekere zin de omgekeerde beweging nu. We zijn blij dat we als mensen, levend in de wereld buiten de kerkgebouwen, weer bijeen kunnen komen in onze "bovenzalen"voor gebed en voor het vieren van de sacramenten.

Aan het einde van de vieringen worden we natuurlijk zoal altijd weer wel de wereld in gezonden om daar ons geloof in praktijk te brengen en uit te dragen. De toegestane groepen kerkgangers zijn nog maar klein en het zal onwennig zijn om op veilige afstand van elkaar te moeten zitten en niet te kunnen zingen. Wij hopen toch dat een aantal parochianen de komende weekends al zich zullen aanmelden voor een plaats in de kerk.

U bent van harte welkom.

Pastoor Hans de Kort[l]