Rose (achter) en Koosje (voor).
Rose (achter) en Koosje (voor). Foto:

Koosje en Rose uit Scherpenisse werken mee aan docu-reeks bij KRO-NCRV

SCHERPENISSE - Samen lagen ze als baby in de box. Inmiddels tien jaar verder zijn Koosje Elenbaas en Rose Pulley nog steeds dikke vriendinnen en nu zelfs samen te zien in een nieuwe serie documentaires op de landelijke televisie.

DOOR JACOLINE DE BOER


Een achternicht van Koosje kreeg de vraag of zij een kind kende wat mee wilde doen aan de documentairereeks. Al snel dacht het achternichtje aan Koosje en nam contact met haar moeder op. Koosje was meteen enthousiast en het werd nog een groter feest toen ook haar beste vriendinnetje Rose mee mocht doen. De meiden hadden eerst apart van elkaar auditie en later nog een keer samen. En met succes! Het was precies wat de filmmaatschappij zocht. Twee tienermeisjes met een vrolijke babbel die ook nog eens erg veel humor hebben.

Documentairereeks

De nog naamloze documentairereeks is een productie van Witfilm en zal pas eind dit jaar, begin volgend jaar te volgen zijn. De serie, bedoeld voor kinderen, wordt uitgezonden bij KRO-NCRV en gaat over kinderen en intimiteit. In de reeks documentaires worden verschillende kinderen tussen de negen en dertien jaar geïnterviewd over hun kijk op intimiteit. In de zomervakantie mogen de dames naar de studio in Amsterdam. De dames worden dan geïnterviewd en er worden gesprekjes tussen de meiden opgenomen. Delen daarvan zullen terug te zien zijn in de documentairereeks.

Podiumvrees

In de zomervakantie gaan de meiden dus met hun ouders naar Amsterdam. Voor Koosje geen onbekende stad aangezien haar zus daar woont. Voor Rose ligt het anders en ze vindt het dan ook spannend. "Ik hou van reizen en ik ben nog nooit in Amsterdam geweest, dus ik vind het leuk om ernaar toe te gaan", vertelt Rose. Podiumvrees zullen de dames niet krijgen. Koosje speelde twee jaar geleden in een groot theater in Apeldoorn een stuk van Mozart. Rose vindt het allemaal wel prima zolang Koosje maar bij haar is.


Filmpjes maken

De dames zijn dus al jaren dikke vriendinnen en ondanks dat ze elkaar soms weken niet zien blijft de vriendschap erg hecht. Rose woont in Tholen en gaat naar de Regenboogschool terwijl Koosje in Scherpenisse woont en op het Jenaplan in Poortvliet zit. Als baby zijnde leken de meiden sprekend op elkaar, tegenwoordig lijken ze qua uiterlijk niet meer op elkaar en ook hun toekomstplannen verschillen van elkaar. Koosje wilt graag iets met muziek doen terwijl Rose liever juf of bakker wordt. Als echte tienermeiden houden ze zich daar nu nog niet echt mee bezig. Liever kijken ze Netflix, chillen ze graag en zijn ze weg van Tik Tok. Qua karakter zijn er ook verschillen. Rose kijkt graag de kat uit de boom maar als ze éénmaal begint te praten stopt ze ook niet zo snel. Koosje daarentegen is heel open en maakt graag met iedereen een praatje. Ze hebben wel nagenoeg dezelfde kledingstijl en ook nog eens bijna dezelfde hobby's. De meiden bakken graag, spelen beiden piano en vinden het geweldig om filmpjes te maken. Dansfilmpjes zijn bij Rose favoriet terwijl Koosje graag comedyfilmpjes maakt.


Spannend

Als de meiden bij elkaar zijn wordt er flink over en weer gegiecheld, druk gebabbeld en de nodige grapjes gemaakt. Het is duidelijk te zien waarom de productiemaatschappij deze dametjes uitkoos. Nu de meiden wegens het Coronavirus hun gezamenlijke vakantie in het water zien vallen, is de opnamedag zeker iets leuks om naar uit te kijken.Op de première van de documentairereeks kunnen ze haast niet wachten evenals hun namen die straks bij de aftiteling in het beeld tevoorschijn zullen komen. Een eventuele filmrol zien de dames in de toekomst ook wel zitten. "Ik zou graag een rol in een film spelen, dat lijkt mij heel gaaf. Maar dat is niet het doel, ik vind het maken van deze documentairereeks gewoon heel leuk", aldus Koosje. [l]

Koosje als baby met haar moeder (boven) Rose en haar moeder.