Camera bij keermiddel moet vandalen afschrikken

THOLEN - De gemeente Tholen heeft een camera laten plaatsen bij het keermiddel in de haven van Tholen. De rolbrug is in de afgelopen jaren nogal eens vernield en om die reden vindt het college van B&W het tijd om in te grijpen. De camera moet vandalen dan ook afschrikken. In het weekend zal de politie de live beelden direct ontvangen en in de gaten houden. Dit omdat de meeste vernielingen in de nacht van zaterdag op zondag plaatsvinden.


DOOR VERA DE GEUS


De burgemeester is bevoegd om cameratoezicht in bepaalde gebieden op Tholen in te zetten. Burgemeester Ger Van de Velde - De Wilde heeft besloten dit toe te passen bij de waterkering met voetgangersbrug in de haven van Tholen. Deze ligt tussen de Schelde-Rijnweg en de Contr’ Escarpe. De rolbrug is regelmatig defect. Een enkele keer komt dit door een storing, vaker nog ligt de oorzaak bij vernielingen door vandalen. Daar wil de gemeente vanaf.


Live beelden

De camera is dan ook opgehangen om vandalen of te schrikken. Ook de omliggende aanlooproute wordt meegenomen in het cameratoezicht. De beelden worden opgenomen, zodat ze altijd teruggekeken kunnen worden. Op zaterdagavond vanaf 22.00 uur worden de camerabeelden echter live uitgelezen door de politie Zeeland-West-Brabant. De politie bekijkt de beelden ook indien er incidenten hebben plaatsgevonden of als er schade is aan het keermiddel. Ook bij klachten van inwoners of aangiften wordt dit gedaan.


Evaluatie

Het cameratoezicht wordt een jaar lang ingezet op die locatie. Na een jaar volgt een evaluatie naar het nut en de noodzaak van de camera.[l]