Nieuwe jeugdzorgcombinatie JOOST

THOLEN - Praktijk Memo, SDW, GGZ WNB en de GezinsManager hebben hun krachten gebundeld onder de naam JOOST.


In de Oosterschelderegio kunnen kinderen en jongeren tot 18 jaar met een (hoog) specialistische hulpvraag sinds 1 mei terecht bij een nieuwe jeugdzorgcombinatie: JOOST (Jeugdzorg Oosterschelderegio). JOOST is een samenwerkingsverband van vier specialisten in de jeugdzorg: Praktijk Memo (penvoerder), SDW, GGZ WNB en de GezinsManager. Door het bundelen van de krachten en expertises kan JOOST op maat de juiste behandeling en begeleiding inzetten.


Iedere organisatie zijn eigen expertise

Iedere organisatie binnen JOOST heeft zijn eigen expertise. De organisaties kunnen op die manier een goede, aansluitende behandeling inzetten met gedeelde deskundigheid. De samenwerking tussen de vier partners biedt een sterke inhoudelijke en organisatorische basis.

“De vier organisaties zijn vertrouwde gezichten binnen de jeugdhulp. Alle partners zijn al jaren actief in de regio West-Brabant West en de Oosterschelderegio. Samen gaan ze onder de gezamenlijke naam - JOOST - de doorstroming verder verbeteren” aldus Peter Steenkist, bestuurder bij Praktijk Memo. Praktijk Memo onderscheidt zich als specialist in zorgarrangementen binnen de ambulante geestelijke gezondheidszorg. SDW is specialist in de begeleiding en behandeling van kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand. GGZ WNB heeft jarenlange expertise opgebouwd in de psychiatrische hulpverlening waarbij zij naar de cliënt kijken in de context van zijn relaties. En de GezinsManager is specialist in de aanpak van complexe gezinsproblematiek. JOOST biedt naast diagnostisch onderzoek, ook behandeling en intensieve begeleiding aan kinderen, jongeren en gezinnen. De ontwikkeling van het kind staat hierbij centraal.


Aanmelden
Aanmelden bij JOOST kan via een verwijzing van de huisarts, GGD-arts, kinderarts, psychiater, GZ-psycholoog of gemeente. Meer informatie over ons vindt u op www.joost.care. Samenwerken voor elkaar en met elkaar in de jeugdzorg in Zeeland.[n]