Concerten in het Oude Stadhuis.
Concerten in het Oude Stadhuis. Foto:

Stadhuisconcerten Stichting Anthonie Keldermans

THOLEN - Stadhuisconcerten georganiseerd door Stichting Anthonie Keldermans Concerten, met in achtneming van de RIVM voorschriften. Hoewel er dit seizoen begrijpelijkerwijs geen vocalisten deelnemen, zal de reeks worden uitgevoerd door instrumentalisten die trachten hun muziekinstrumenten te laten zingen met intense muzikaliteit.


Eén van de 10 concerten draagt zelfs de titel: The voice of violin. Dit concert wordt gegeven op 25 juli door violiste Camilla van der Kooij en pianiste Josje Goudswaardt.


Diversiteit
De diversiteit van de serie bestaat niet alleen uit verschillende instrumenten maar uit zich ook in de repertoirekeuze. Een tweede viool-piano duo zal o.a. de hoog-Romantische sonate van Edward Elgar uitvoeren.
Eveneens zullen twee gitaristen zeer uiteenlopende programma's uitvoeren: Jasper Iturrospe zal op de klassieke gitaar gloedvolle Zuid-Amerikaanse stukken spelen, terwijl Elly van Munster op een vroeg-Romantische gitaar stilistisch bijpassende muziek zal uitvoeren.
Nog een tokkelinstrument staat op het programma: de harp wordt bespeeld door Minou Hendriksen-den Hals. Zij neemt u mee op een muzikale rondreis door Europa.
Tijdens het slotconcert op 22 augustus worden de snaren subtiel gestreken door het Viride Kwartet met strijkkwartetten van Haydn en Mendelssohn.

Uiteraard zullen ook de muziekinstrumenten die in het Oude Stadhuis aanwezig zijn, waaronder een aantal van museale importantie, in de serie Stadhuisconcerten worden opgenomen.


Carillon
Na de concerten bespelen de gemeentelijke beiaardiers Richard en Gerard de Waardt het carillon van het Stadhuistorentje.


Reserveren
De voorschriften van het RIVM betekenen dat in het Oude Stadhuis 18 zitplaatsen op 1,5 meter afstand staan opgesteld.
Reserveren is verplicht en kan via het e-mailadres dat staat aangegeven op de website, eveneens info live-stream en opnamen: www.keldermansconcerten.nl


Programma:

4 juli:
"Pauze na de stilte..."
Jasper Iturrospe, klassieke gitaar
11 juli:
"Smachtende lyriek..."
Fedra Coppens, viool
Peter Verelst, vleugel
18 juli:
"Een muzikaal harp avontuur door Europa"
Minou den Hals, harp
25 juli:
"The voice of violin"
Camilla van der Kooij, viool
Josje Goudswaard, vleugel


1 augustus:
"Reflecties"
Daan Oostdam, vleugel
8 augustus:
"Le Zuyderzée, de gitaar in de vroeg-Romantiek
Elly van Munster, gitaar
15 augustus:
"Romantische Sonates"
Maaike van der Heijdt, fluit
Rien Balkenende, vleugel
22 augustus:
"Lustige Streiche(r)..!"
Viride Kwartet[n]