Foto: Iman Fase
Foto: Iman Fase Foto: Iman Fase

Myrthe
Linders helpt beweegbos
op gang

SINT-ANNALAND - Het beweegbos komt weer een stukje dichterbij. Myrthe Linders heeft het marketingcommunicatieplan gereed en na maanden van intensief onderzoek is Myrthe bijzonder enthousiast. "Het eiland Tholen krijgt er met de komst van het beweegbos een mooie nieuwe recreatieve voorziening bij.'

DOOR VERA DE GEUS


Myrthe Linders (22) is afgestudeerd aan de opleiding Management Toerisme aan de Breda University of Applied Sciences. Haar afstudeerstage deed ze bij de gemeente Tholen waar ze zich op het marketingcommunicatieplan voor het beweegbos in Sint-Annaland stortte.


Uitdaging

Inmiddels heeft ze een baan gevonden bij Waterrijk Oesterdam, maar kijkt terug op een leuke tijd bij de gemeente Tholen. "Ik heb tijdens mijn opleiding stage gelopen bij een toeristisch, winstgevend bedrijf, wat ik erg leuk vond, maar ik wilde ook graag ervaring opdoen in een niet-winstgevende organisatie die toch gericht is op de toeristisch, recreatieve branche."

Bewegen maakt mij gelukkiger en geeft mij ontspanning


"De gemeente Tholen kwam met het idee om onderzoek te doen voor het beweegbos. "Dit idee sprak mij direct aan, omdat ik hier mogelijkheden in zag. Ik wilde mijzelf verder verdiepen in marketingcommunicatie en het beweegbos had hier behoefte aan. Het schrijven van een marketingcommunicatieplan voor het beweegbos was voor mij een uitdaging en voor het management van het beweegbos een kans", zo legt ze uit.


Spelen

Het beweegbos is een nieuw concept met veel mogelijkheden. Ikzelf hou van bewegen, maar ook van natuur en rust. Elementen die het beweegbos te bieden zal hebben. Bewegen is een trend waar veel behoefte aan is. Het beweegbos zal een plek worden voor iedereen. Een plek waar men individueel kan komen om kosteloos te ontspannen, te bewegen of met de hond te spelen, maar het is ook mogelijk om met meerdere generaties te gaan bewegen. De gemeente heeft er met de komst van het beweegbos dan ook een nieuwe recreatieve voorziening bij en dat levert voor de gemeente Tholen weer meer naamsbekendheid op.


Voldoening

De opdracht was Myrthe op het lijf geschreven. "Ik vind bewegen heel leuk en belangrijk. Bewegen houdt de mens fit, gezond, maar ook gelukkiger. Bewegen brengt mensen samen en bewegen in het openbaar zal zorgen voor meer sociale cohesie. Dit is goed voor de maatschappij. Bewegen maakt mij gelukkiger en geeft mij ook ontspanning. Voor iedereen is het belangrijk om te bewegen en het beweegbos zal er op een eenvoudige manier voor zorgen dat iedereen er voldoening uit kan halen doordat het op eigen tempo gedaan kan worden." [n]