De gemeente gaat aan de slag met groenstrook aan de Prins Bernhardstraat.
De gemeente gaat aan de slag met groenstrook aan de Prins Bernhardstraat. Foto:

Inwoners doen hun zegje over groenstrook Prins Bernhardstraat

THOLEN - De gemeente Tholen gaat aan de slag met de herinrichting van de groenstrook aan de Prins Bernhardstraat in Tholen. Om te zorgen dat het ontwerp zoveel mogelijk aansluit bij de wensen van bewoners, gebruikers en andere belanghebbenden, wordt hen gevraagd een online enquête in te vullen over hun ervaringen met en ideeën voor de groenstrook via de gemeentelijke website. Dit kan tot 7 september 2020.


DOOR VERA DE GEUS


De groenstrook langs de Prins Bernhardstraat bestaat uit gras en bomen. Op het einde van deze groenzone (nabij de Grindweg) wordt momenteel het kerkgebouw van de Hersteld Hervormde Gemeente gebouwd. Om dat mogelijk te maken is er een stuk van het grasveld verdwenen.


Bomen

Daarom is afgesproken dat er een opwaardering komt van de rest van de groenzone en wordt er een waterberging gerealiseerd (een lager gelegen gedeelte waar regenwater kan worden opgevangen en vertraagd kan worden afgevoerd). Een grote boom is verplant om deze in het gebied te kunnen behouden. De bestaande bomen zijn immers van grote waarde in vele opzichten is de groenzone sober ingericht. Dit is dus een prima moment om dit gebied met een herinrichting leuker te maken om naar te kijken en in te verblijven.


Najaar

De uitkomsten van de enquête worden gebruikt voor het maken van een schets voor de herinrichting. Naar verwachting kan deze schets in het najaar met alle betrokkenen gedeeld worden, waarna het plan verder uitgewerkt en gerealiseerd wordt. [n]