Afbeelding

Gerrit Atres van Ben van der Heiden zien & horen in Tholen en Halsteren is blij dat er steeds meer aandacht wordt besteed aan schermtijd. “Het onderwerp schermtijd wordt steeds bekender maar ook steeds belangrijker."

"Regionaal, ziekenhuizen, orthoptisten, huisartsen en langzaam ook de scholen zien het belang in om vroegtijdig een therapie op te starten om de oogprogressie van bijziende ogen te remmen. Schermtijd is daar een belangrijk onderdeel van maar nog meer de ogen afwisselen met ontspannen en vooral veel buiten zijn”, vertelt Gerrit.

Ook Gerrit ziet dat er steeds meer schermtijd komt. Gerrit legt hierover uit,” Het heeft ook te maken met al het aanbod wat digitaal binnenkomt. Daarom is de 20-20-02 regel zo enorm belangrijk. Zowel het ontspannen van het oog maar nog meer de 2 uur buiten zijn. Buiten ontspannen de ogen veel beter en er is gebleken dat de helderheid van de zon en de lucht de belangrijkste factoren zijn om de ogen niet steeds verder achteruit te laten gaan”.

20-20-2 regel
De 20-20-2 regel is dus erg belangrijk om aan te houden. Na 20 minuten naar een scherm te hebben gekeken is het belangrijk om je ogen 20 seconden rust te gunnen. Daarbij is het dus erg belangrijk om twee uur per dag buiten actief te zijn.[n]