Afbeelding
Foto: Jacoline de Boer

Nu de scholen weer zijn begonnen moeten leerkrachten ook weer flink aan de bak. Carmen Bastiaanse en Bettina van Ingen beide leerkrachten op montessorischool De Kraal in Tholen hebben er zin in.


In de zomervakantie zijn de juffen samen met andere leerkrachten druk bezig geweest om de school helemaal opnieuw in te richten. De juffen vertellen hierover: "We hebben heel veel zin om met de kinderen aan de slag te gaan in deze nieuwe omgeving. Natuurlijk is dat ook best spannend. Hoe gaan de kinderen reageren, hebben ze er net zoveel zin in?"


Niet alleen is de school opnieuw ingericht, alle groepen zullen ook in 1 grote ruimte bij elkaar gaan werken. “Wij gaan een grote ambitie verwezenlijken dit jaar. Tot vorig jaar gaven we elk van onze eigen groepen les in eigen lokalen. Nu gaan we met alle groepen bij elkaar in 1 grote, mooie ruimte werken: het Leerlandschap”, vertellen de juffen enthousiast. Als school is De Kraal qua leerlingenaantal iets gegroeid ten opzichte van vorig jaar maar elk kind krijgt nog steeds de persoonlijke aandacht die het onderwijs van De Kraal kenmerkt.

Over het omgaan met de Coronamaatregelen vertellen de juffen het volgende:” Het biedt zowel vernieuwingsmogelijkheden als uiteraard belemmeringen, maar bovenal hopen we dat we de kinderen niet meer zolang hoeven missen als vorig jaar en dat iedereen gezond blijft.[n]