Links de vierjarige Demiano en rechts de vijfjarige Romano
Links de vierjarige Demiano en rechts de vijfjarige Romano Foto: Jacoline de Boer

Viskaravaan
bezoekt
Oud-Vossemeer

Kinderen tot en met veertien jaar waren zaterdag 22 augustus welkom bij visvijver de Pompoenwei is Oud-Vossemeer om een hengel het water in te gooien. Het evenement werd georganiseerd door Sportvisserij Nederland in samenwerking met de lokale hengelsportvereniging. Op het evenement was van alles te beleven. Zo konden kinderen vissen onder begeleiding van professionals, leerden ze om een vistuigje te maken en vochten ze met de grootste vissen op een drill-simulator.





THOLEN - Afgelopen zaterdag kwam de Viskaravaan naar Oud-Vossemeer. Ruim 30 kinderen van het eiland en uit Bergen op Zoom kwamen op de viskaravaan af die gehouden werd aan de Pompoenwei.

DOOR JACOLINE DE BOER

Kennismaking met vissen

De Viskaravaan in Oud-Vossemeer georganiseerd door Hengelsportvereniging De Zeebaars en Sportvisserij Nederland is bedoeld om kinderen en de jeugd op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met het vissen. Sjon Janssen van HSV De Zeebaars en tevens vismeester bij Sportvisserij Nederland was 1 vele vrijwilligers die deze dag aanwezig was.

Sjon vertelt:” Op een dag als deze leren ze touwtjes maken, ze leren hoe ze moeten vissen en hoe ze een vis van een haakje moeten halen”.

Vissimulator

Buiten dat er goed gevist werd aan de waterkant, werd er ook “gevist” met een vissimulator. Met deze simulator kunnen kinderen ervaren hoe het is om het gevecht aan te gaan met een vis. De simulator viel in goede smaak, veel kinderen wilde wel ervaren hoe dat nu precies voelt.

Vis na vis
De dag begon met mooi weer al stond er wel stevige wind. Maar dat hield de vissen niet tegen, even na tien uur had Marijn Ripmeester de eerste vis al binnen. Al snel volgde er nog twee. Tessa Droogers sloeg ook al snel een dikke roetvoorn aan de haak evenals Amy Bolier, die er ook twee achter elkaar ving. Vis na vis werd bovengehaald al hadden sommige kinderen pech en vingen niks.


De jongste deelnemers deze dag waren de vijfjarige Romano en zijn vierjarige neefje Demiano uit Poortvliet. Romano gaat wel vaker met zijn vader vissen. Hij vertelt hierover:” Ik heb eens een meisjeskarper gevangen, die hebben strepen aan de zijkant, daar herken je ze aan”. Vandaag hoopt hij ook een grote karper te vangen.

Nagenieten
Om kwart over 1 kwam het water ineens met bakken uit de hemel waardoor een aantal kinderen naar huis ging. Na een kwartiertje werd het weer droog maar dat was helaas van korte duur. Zodoende dat de organisatie besloot om een uurtje eerder te stoppen.


Als afsluiter kregen alle kinderen de hengel waar zij een hele dag mee gevist hadden mee naar huis en een leuke goodiebag. Ook een keykoord met daaraan een onthaker mocht mee naar huis genomen worden. Veel kinderen zullen nog lang nagenieten van deze geweldig verzorgde dag.[n]