Afbeelding
Foto: ChristenUnie

ChristenUnie stelt vragen over rolbrug Haven Tholen

THOLEN - De ChristenUnie heeft vragen aan het college van burgemeesters en wethouders gesteld.
De vragen gaan over het tijdelijk buiten werking stellen van de rolbrug bij extreem weer.


"Na het positieve bericht in de Eendrachtbode van donderdag 13 augustus dat de rolbrug bij de Haven van Tholen in bedrijf is moesten we op 14 augustus lezen op de website van de gemeente dat 'bij extreem weer wordt rolbrug haven Tholen tijdelijk buiten gebruik gesteld'. Feitelijk is dit een nette verwoording van het feit dat de rolbrug het gewoon weer niet doet en dus na 3 jaar nog steeds niet gebruikt kan worden", aldus ChristenUnie.


Rolbrug
"Hiernaast bereikt onze fractie geluiden dat met lokale ondernemers een oplossing voorhanden is en de rolbrug snel weer in bedrijf zou kunnen zijn. Als lokale kennis en kunde het in gebruik stellen van de brug kan versnellen wil onze fractie zeer zeker deze mogelijkheid hierbij betrekken."


Vragen
Daarom stelde Jaap Hage namens de fractie van de ChristenUnie vragen aan het college van B&M.

Zo vraagt hij onder andere wat de daadwerkelijk reden is dat na drie jaar de rolbrug nog steeds niet operationeel is en wie er verantwoordelijk is voor het onderhoud en het in bedrijf houden van de brug.

Mocht dat laatste niet het geval zijn dan vraagt Hage zich af of er mogelijkheden zijn om dit bij de gemeente onder te brengen waardoor er meer sturing gegeven kan worden en zelf aan
een oplossing kan worden gewerkt.[n]