De groene container ook in september wekelijks. ARCHIEF FOTO
De groene container ook in september wekelijks. ARCHIEF FOTO Foto: Archief

Proef met groene container met een maand verlengd

STAVENISSE - De proef in Stavenisse om GFT+E zo goed mogelijk te kunnen scheiden wordt verlengd. Ook in september gaat de groene container nog wekelijks geleegd worden.


Deze zomer houden de gemeente Tholen en de ZRD een proef met de groene container in Stavenisse. Om GFT+E zo goed mogelijk te kunnen scheiden, wordt in de zomermaanden (juni, juli en augustus) de groene container iedere week geleegd in Stavenisse. De proefperiode wordt nu met een maand verlengd; ook in september wordt in Stavenisse wekelijks de groene container geleegd. "Er wordt door de inwoners van Stavenisse goed gebruik gemaakt van de mogelijkheid om de groene container vaker aan te kunnen bieden", aldus gemeente Tholen. "Echter, om meer inzicht de krijgen in de verschillen ten opzichte van tweewekelijks aanbieden, is er voor gekozen om de proef met een maand te verlengen. Dus ook in de maand september wordt de groene container in Stavenisse (binnen de bebouwde kom) wekelijks geleegd."


GFT+E:
De afkorting GFT staat voor groente-, fruit- en tuinafval. Maar ook etensresten mogen in de groene container. Vandaar de afkorting GFT+E. "Het zijn juist die etensresten die vaak nog in de grijze container belanden", aldus de gemeente.


Wat mag er in de groene container?
groente- en fruitresten en schillen; etensresten (ook vleesresten, botjes, graten en mosselschelpen); brood, deeg, rijst en pasta; losse thee, koffiedik; hooi, stro en zaagsel van kleine huisdieren (met uitwerpselen); bloemen, planten en ander tuinafval.[n]