Groep 8 aan het werk op schor Alteklein in Tholen. FOTO HANS VAN DE GRIEND
Groep 8 aan het werk op schor Alteklein in Tholen. FOTO HANS VAN DE GRIEND Hans van de Griend

CNS De Regenboog houdt biodiversiteit in stand

THOLEN - Groep 8 van CNS De Regenboog stak op vrijdagochtend 11 september de handen uit de mouwen. Gelukkig speelde het weer mee toen er moest worden gehooid op schor Alteklein in Tholen. Naast deze lichamelijke arbeid kregen de leerlingen ook uitleg over de aanwezige flora en fauna op het schor.


Op uitnodiging van de natuurouderwerkgroep Tholen vertrok groep 8 van CNS De Regenboog op de fiets naar schor Alteklein. Op de dijk bij het schor, dat aan de buitenkant van de dijk ligt aan de Gemaalweg, werd de groep gesplitst. Eén helft ging hooien en de andere helft kreeg les over de planten en dieren in het gebied. Rond kwart over tien was het tijd voor een welverdiende pauze.
Na de pauze wisselden de groepen van taak. Naast het hooien kregen de kinderen ook les aan de hand van sporen. De leerlingen moesten eerst raden van welk dier een spoor afkomstig was en vervolgens kregen ze het juiste antwoord te horen. Ook werd er een korte wandeling gemaakt door het natuurgebied, waarbij de kinderen turvend de biodiversiteit konden bijhouden op een lijst. Aan het eind van de ochtend werd aan de leerlingen gevraagd wat ze vonden van de ochtend: ‘Superleuk!’[n]