Afbeelding

Lennart en Claudia van der Velde uit Den-Bommel merkten niks van de hogere WOZ-waarde. Het stel verhuist over drie maanden samen met hun drie zoons naar Oud-Vossemeer.


Op dit moment woont het stel al 11 jaar met veel plezier in een huurwoning in Den-Bommel. Afgelopen zomer gingen ze opzoek naar hun eerste koophuis deels omdat hun huurwoning toch een beetje te klein werd. Buiten Claudia, Lennart en hun zoons maken ook 2 honden, 1 poes, 2 kippen, 1 konijn en een dwergpapegaai onderdeel van het huishouden. Momenteel zijn ze nog druk bezig met het regelen van hun hypotheek. Claudia vertelt: ”Wat een gedoe zeg! Er komt echt een hoop bij kijken als je voor het eerst een huis koopt. Je hebt te maken met taxatierapporten, bouwkundige keuring en uiteraard de notariskosten. Momenteel is er een lage hypotheekrente dus dat is gunstig voor starters zoals ons.”

De WOZ-waarde zit dus niet in de weg maar vissen wel achter het net door het afschaffen van de overdrachtsbelasting. Deze belasting betreft 2% van de koopsom van de woning en wordt per 1 januari afgeschaft voor starters tot 35 jaar. Claudia en Lennart zitten qua leeftijd net boven die grens maar aangezien ze in december hopen te verhuizen liep het stel de afschaffing sowieso mis. Het stel kan er niet echt mee zitten, ze kijken uit naar de verhuizing en hopen heel gelukkig te worden in Oud-Vossemeer. Hun oudste zoon mist op de foto. [n]