Afbeelding
Foto:

Tholen spaart zelf voor verkeersveiligheidsmaatregelen

THOLEN - De Safety Safe/spaarpaal in de Koningin Julianastraat in Tholen gaat ervoor zorgen dat er geld bijeen gesprokkeld kan worden voor nog meer veiligheidsmaatregelen op Tholen. De zogenaamd snelheidsspaarpot blijkt het aantal hardrijders met een kwart af te laten nemen en daar wil de gemeente dan ook graag op inzetten. Gedeputeerde Harry van der Maas, voorzitter van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) en wethouder Corniel van Leeuwen hebben het startsein gegeven voor de ingebruikname van de spaarpaal.

DOOR VERA DE GEUS


“Binnen de bebouwde gebeuren met regelmaat ongelukken door snelheidsovertredingen. Met de spaarpaal stimuleren we op een positieve manier om 30 km/u binnen de bebouwde kom te rijden”, aldus gedeputeerde Harry van der Maas.


Spaarpot

Iedereen die zich op de weg aan de snelheidslimiet houdt, zorgt ervoor dat er geld in een digitale spaarpot wordt bijgeschreven. "Omwonenden zijn nauw betrokken bij de spaarpaalactie", zo laat de provincie Zeeland weten. "Zij hebben gestemd op één van de drie spaardoelen om de verkeersveiligheid in de straat te verbeteren. Zij kozen voor een 30 km uiting én ribbels op het wegdek." De spaarpaal staat vier weken in Tholen.


Bewoners kiezen voor 30 km uiting én ribbels op het wegdek


Wethouder Corniel van Leeuwen is blij met de spaarpaal. "Tholen is blij dat er extra aandacht wordt besteed aan het snelheidsprobleem in de Koningin Julianastraat. De combinatie Safety Safe dit jaar met de snelheidscampagne Bedankt dat je langzamer rijdt volgend jaar, zal mensen nog meer bewust maken van hun rijgedrag. Dit komt ten goede aan de straat, buurt en wijk. Veiliger rijden zorgt ook voor een sociaal aspect: mensen houden rekening met elkaar."


Spaardoel

De financiering van de Safety Safe is in handen van de Provincie Zeeland, het ROVZ. Het spaardoel betaalt de gemeente Tholen. [n]