Afbeelding
Foto:

De passie van Mirjam
Verbruggen

THOLEN - Mirjam Verbruggen uit Tholen heeft een drukke baan als kapster, een gezin met twee jonge kinderen en daarbij sport ze nog gemiddeld 8 uur per werk. En dat terwijl ze tot drie jaar geleden nog nooit echt had gesport. Inmiddels is hardlopen haar passie en wil ze anderen inspireren.

DOOR JACOLINE DE BOER


“Tot drie jaar geleden haatte ik sport. Ik vond er geen klap aan en kon niet begrijpen dat iemand ging sporten”, legt Mirjam uit. Maar Mirjam was de zwangerschapskilo’s beu en ze had last van haar rug. “Ik wilde iets laagdrempeligs gaan doen. Ik ben toen begonnen met hardlopen, eerst een klein rondje en steeds een stukje verder. Dat lukte en toen dacht ik, eigenlijk is dit wel leuk. Twee keer per week ben ik alleen gaan lopen en 1 keer per week samen met mijn man."


Marathon

Mirjam had meteen de smaak te pakken en besloot te trainen om de 10 km te kunnen hardlopen tijdens de halve marathon van Tholen. In september 2019 zou ze deze lopen met een vriendin maar haar vriendin moest afhaken. De bedoeling was om samen de 10 km te lopen, daar trainde Mirjam ook voor. “Ik dacht weet je wat, nu zij afgehaakt is ga ik gewoon voor de 21 km, ik ga gewoon die halve marathon lopen. Ik ga het gewoon doen”, vertelt Mirjam. Mirjam liep de halve marathon uit, moest vervolgens drie dagen op de blaren ervan zitten maar had haar passie gevonden. Mirjam legt uit: "Ik was zo trots dat ik hem had gelopen, het was echt een overwinning voor mij.”


Hardlopen

Mirjam sloot zich aan bij een atletiekvereniging waar zij nog steeds lid is. Ook liep ze al verschillende hardloopwedstrijden samen met haar man die haar passie deelt. Haar doel was om september dit jaar wederom de halve marathon te lopen van Tholen. Ze baalt dan ook wel een beetje dat deze is afgelast vanwege de coronamaatregelen. Mirjam blijft echter fanatiek trainen. Niet alleen met het hardlopen maar sinds twee jaar is ze ook nog eens verslaafd aan mountainbiken. “Mijn vader doet al jaren aan mountainbiken. Het idee liep al langer om eens met mijn vader mee te gaan. In de winter van 2018 besloot ik het toch te doen, ik wilde graag mijn vader een plezier doen. Het was die dag ijskoud en ik had het gevoel dat mijn tenen bevroren waren. Toch was ik meteen verkocht. Sindsdien ga ik elke zaterdagochtend met mijn vader mountainbiken in het bos. Het is conditioneel heel goed voor je en je traint er weer andere spieren mee als met het hardlopen”, legt Mirjam uit. “Het sporten is nu een hobby geworden. Het geeft mij veel meer energie, ik voel mij zekerder en zit veel lekkerder in mijn vel”, aldus Mirjam. [n]

Afbeelding