Afbeelding
Foto:

Johnny van Poortvliet is 'houtkunstenaar'

SINT ANNALAND -Johnny van Poortvliet uit Stalland heeft een baan als ICT’er maar in het weekend werkt hij het liefst met zijn handen. Sinds 2013 zijn er al heel wat meters hout door zijn handen gegaan waar Johnny de mooiste dingen mee maakt. Toch geniet hij ook enorm van zijn baan als ICT’er en wil hij zijn hobby gewoon als hobby houden.

DOOR JACOLINE DE BOER


Wat hij vroeger wilde worden? Johnny heeft werkelijk waar geen idee. Na de basisschool ging Johnny naar het Mollerlyceum in Bergen op Zoom. Een flinke afstand van de woonplaats Stavenisse waar Johnny op dat moment nog woonde. School was niet echt Johnny zijn ding. “Ik wilde graag hetgeen wat ik leuk vond toepassen in de praktijk. In de klas zitten vond ik niet zo interessant en talen waren absoluut niet mijn ding”. Na het behalen van zijn diploma twijfelde van Poortvliet tussen de horeca en de ICT kant. Vanaf dat Johnny 14 jaar was had hij al een bijbaantje in een restaurant en dat beviel hem goed. Het werken ’s avonds beviel hem toch wat minder en de ICT trok daarom toch meer.


Stage

Ambitieus als dat Johnny is begon hij met twee opleidingen tegelijk. ICT-beheerder en Programmeur. Ook hier liep Johnny weer tegen de talen aan. Dat was de reden dat hij na een jaar ervoor koos om alleen verder te gaan met de opleiding ICT-beheerder. Deze opleiding beviel goed mede doordat Johnny ook veel stage moest lopen en daardoor niet de gehele tijd in de schoolbanken zat. Na het behalen van zijn diploma werd Johnny benaderd door de Delta. Hij kon daar drie dagen per week aan de slag als Front Office Agent Multimedia.


Idee

In december 2013 maakte van Poortvliet voor een sinterklaassurprise een houten hart. Hoe hij nu precies op dat idee kwam weet Johnny niet meer, wel weet hij te vertellen dat het daar allemaal begon. “Ik kreeg veel positieve reacties op mijn gemaakte hart. Omdat ik maar drie dagen werkte ben ik meer houten harten gaan maken. Toen kreeg ik de vraag of ik ook houten wandborden maakte. Daarna kwam de vraag of ik ook tafels maakte.” Johnny besloot zich in te schrijven bij de Kamer van Koophandel en Creatief met afgeschreven hout is sindsdien een feit. Hij heeft inmiddels al heel wat mooie dingen gemaakt. Bedden, sfeerhaarden, tuinmeubelen, letterbakken, kliko-ombouwen, tafels en ga zo maar door. Mensen komen met een idee bij Johnny en hij maakt het voor je.


Hobby

Johnny werkt sinds 6 jaar fulltime bij Lantack ICT & Telecom in Halsteren. Buiten zijn baan als ICT’er besteedt hij zo een 20 uur per week aan zijn hobby. “Ik heb een hobby die geen geld kost maar oplevert. Het is echt mijn uitlaatklep. Ik maak alles zelf soms met hulp van familie. Juist de combinatie van mijn baan als ICT’er en het maken van verschillende dingen met hout maakt mij gelukkig. Bij beiden help je mensen en dat trekt mij erg aan”, aldus Johnny. Van zijn hobby zijn beroep maken wil Johnny dan ook niet. Uren kan hij enthousiast vertellen over wat hij allemaal maakt en gemaakt heeft. Maar hij geniet ook enorm van zijn baan als ICT’er en wil zijn hobby gewoon zijn hobby houden.