Afbeelding
Foto:

Koffiepuntenactie voor de Voedselbank van start

THOLEN - Met ingang van 1 december start de actie “DE Koffiepunten voor Voedselbank GoedOntmoet.” De Douwe Egbertspunten leveren koffie op voor de klanten van de Voedselbank, die werkzaam is voor o.a. Woensdrecht, Steenbergen, Tholen en Bergen op Zoom.
Iedere week wordt een passend voedselpakket aangeboden, waarvan de inhoud door vele organisaties wordt aangeleverd. Ook dit jaar is er extra aandacht voor pakken koffie, verstrekt via de koffiepunten van de burgers van Tholen e.o.


Al enkele jaren wordt door Lionsclubs in heel Nederland aan het eind van het jaar een inzamelingsactie van D.E.-koffiepunten gehouden. De ingezamelde punten worden door Douwe Egbert omgezet in pakken koffie voor de lokale Voedselbanken.

Vanwege het grote succes van afgelopen jaren wordt deze actie voor de 9e keer gehouden. Vorig jaar werden er door de lokale Lionsclubs in West-Brabant en Tholen meer dan 1,6 miljoen punten ingezameld, goed voor 3.384 pakken koffie voor cliënten van de voedselbank! Begin januari 2021 worden de verzamelde punten geteld en opgestuurd naar Douwe Egberts waarna de pakken koffie in maart worden afgeleverd.

Door de huidige corona-crisis en de gevolgen daarvan is de behoefte aan hulp en voedsel gegroeid. Ook wordt koffie nog steeds als luxeproduct gezien en behoort het vaak niet tot de verstrekte pakketten. Met deze actie en dankzij de bereidwilligheid van u en veel lokale winkels en supermarkten, hopen we dat cliënten van de voedselbank toch kunnen genieten van een goede kop koffie. Dus zoek in alle lades, verzamelbikken en doosjes of daar nog DE punten liggen, van koffie of thee, het maakt niet uit, maar lever ze in!
De D.E. punten kunnen worden ingeleverd via een grote verzameldoos in de diverse winkels.


Inzameladressen
Tholen Albert Heijn, Terreplein; Poortvliet Attent, Zuidstraat; Sint-Maartensdijk SPAR, Markt Stavenisse MCD, Voorstraat; Sint-Annaland Jumbo, Spuistraat Oud-Vossemeer SPAR, Molenstraat; Sint-Philipsland SPAR, Achterstraat.[n]