Afbeelding
Foto: Rien Burgers

'Ook de Thoolse
horeca staat in brand'

THOLEN - De Thoolse horeca staat in brand. Dat zegt Andre van Ast, voorzitter KHN afdeling Tholen. "Met deze kreet roepen we op om ieder waar mogelijk te laten helpen om te blussen." Om deze woorden kracht bij te zetten hebben de Thoolse horeca-ondernemers een brandbrief gestuurd naar de gemeenteraad. Samen hopen zij dat de raad de oproep aan het kabinet om gerichte steun te krijgen, te ondersteunen. "We doen de dringende oproep om onze actie te ondersteunen om de uitverkoop van de Thoolse horeca te voorkomen en de horeca te redden", aldus Van Ast.


DOOR VERA DE GEUS

Van Ast vraagt samen met de lokale horeca-ondernemers de plaatselijke politiek op om de actie te ondersteunen waar mogelijk. "Dat kan op verschillende manieren", zo zegt hij. "De noodkreet die de laatste weken al in de vorm van opengaan en actie voeren rondgaat, juichen wij als afdeling Tholen niet toe. Maar dat de huidige steunmaatregelen niet genoeg zijn moet wel duidelijk zijn."


Van Ast vreest dat Thoolse horeca ook de dupe wordt. "Het zou toch wel heel jammer zijn gezien de gemeente Tholen veel investeert in recreatie en toerisme dat de horeca waar veel gasten gebruik van maken er steeds minder is. Dit moeten we met zijn allen niet laten gebeuren, dus laten we schouder aan schouder gaan staan om deze belangrijke branche toekomst te bieden."


Van Ast vraagt samen met horeca ondernemers van het eiland de Thoolse politiek om hulp. Zij hopen dat de politici hun netwerk willen inschakelen om de boodschap dat de horeca duidelijkheid én gerichte steun nodig heeft uit te dragen. "Kijk hoe u de horeca financieel te hulp kunt schieten en kijk samen alvast naar een verantwoorde opening van de horeca", zegt Van Ast onder andere. "De horeca speelt een belangrijke rol als huiskamer van de samenleving en we snakken er allemaal naar om hier weer volop invulling aan te geven en gasten te kunnen ontvangen. Hopelijk kan dit snel op een verantwoorde wijze!" [n]