Geslaagde judoka's groep 2. FOTO STEVEN BOUTERSE
Geslaagde judoka's groep 2. FOTO STEVEN BOUTERSE Steven Bouterse

Judoclub Yoshi sluit 2019 af met examen

BERGEN OP ZOOM - Het eind van het jaar is aangebroken en dat betekent: Examens! Voor de allerkleinsten in eerste groep is dat altijd een spannend moment.

Voor het examen dienen de judoka’s de verschillende technieken, die ze afgelopen periode hebben aangeleerd, laten zien of ze deze onder de knie hebben. De judoka’s deden hard hun best om hun nieuwe band te behalen en dat is gelukt ook!

Uitslagen
Vijf judoka’s zijn geslaagd voor hun witte band en 2 voor gele band. Uitslag eerste groep: Witte band 6e kyu; Daisy Hertogs - Flynn Miedema - Alex Badia - Joppe Steevens - Wisse Moerkens. Gele band 5e kyu; Laura Badia – Adam Farrell – Yfke Gladdines

Ook in de 2de groep zijn er examens afgenomen en hebben een aantal judoka’s de mogelijkheid gehad om nieuwe slips te verdienen. Veel judoka’s hebben deze dan ook verdiend! Het niveau van deze judoka’s ligt duidelijk al wat hoger. In totaal hadden 5 judoka’s hun witte band behaald, 3 judoka’s gele band en één judoka de oranje band. Uitslag 2e groep; Witte band 6e kyu; Fabian Hamers – Lorena Perdaems – Britt de Mooy – Anouk van Nispen – Sam Shelton, Gele band 5e kyu; Rayen Handor – Rik van Fessen – Sebastiaan van der Weijden, Groene band 3e kyu; Fleur Buijs

In de derde groep hadden we 2 blauwe bandexamens. Voor deze band moest een uitgebreid examen worden getoond, met zowel staande als grondtechnieken, het tachi-waza en ne-waza. Anne Beekmans en Kevin Hof zijn beide opgegaan voor hun blauwe band 2e kyu en hebben deze ook prima behaald.

Alle judoka’s van harte gefeliciteerd met jullie nieuwe band en op naar de volgende uitdaging. [l]