Burgemeester spreekt van 'onrustige jaarwisseling'

BERGEN OP ZOOM - Twee autobranden, een brand in een garagebox en een brandend bushokje. De nieuwjaarsnacht is volgens burgemeester Frank Petter onrustig verlopen door zwaar vuurwerk en de verschillende brandjes.

DOOR REMKO VERMUNT

De onrust begon al op Oudjaarsdag. Gemeentelijke boa's waren op verschillende locaties aanwezig om in actie te komen na overlastmeldingen. Voor het in brand steken van het bushokje is een persoon aangehouden.

Eén dag later, op Nieuwjaarsdag, hebben burgemeester Petter en wethouder Patrick van der Velden een schouwronde gemaakt door de gemeente. "Wat ons met name opviel is dat er nog maar weinig vuurwerkresten waren opgeruimd. Op sommige plaatsen lagen de vuurwerkdozen en -resten hoog opgestapeld", aldus de gemeente. "Bij een cafetaria een de Holleweg was het afgelopen Oudjaarsavond flink raak. Een deur werd door vuurwerk vernield en een lichtbak aan de voorzijde van het pand moest er ook aan geloven. Een medewerkster van de snackbar raakte daardoor lichtgewond aan het hoofd. Aan de achterzijde van het winkelcentrum werd een elektriciteitskast van Saver door vuurwerk vernield. Daardoor werkt bijvoorbeeld de ondergrondse container voor plastic niet meer."

Bij de spoedeisende hulp van het Bravis ziekenhuis werden twee slachtoffers binnengebracht met oogletsel door vuurwerk. Een van de slachtoffers was toeschouwer van het vuurwerk. Daarnaast werd een aantal mensen naar het ziekenhuis gebracht omdat ze teveel alcohol hadden genuttigd.

Burgemeester Frank Petter wil samen met de inwoners van Bergen op Zoom gaan bekijken hoe zij deze Nieuwjaarsnacht hebben ervaren. Aan de hand hiervan wil het gemeentebestuur gaan kijken of er voor de volgende jaarwisseling extra maatregelen genomen moeten worden om de veiligheid voor eenieder te waarborgen. Meepraten? Stuur dan een mail naar veiligheid@bergenopzoom.nl [l]