Afbeelding
Foto: Gijs Proost

Chapeau: 'We maken van struikelblokken bouwstenen voor een nieuwe toekomst'
Kop: Burgemeester: 'Je wordt niet gelukkig van pessimisme'

BERGEN OP ZOOM - Burgemeester Frank Petter heeft in de St. Gertrudiskerk de jaarlijkse nieuwjaarstoespraak gehouden.

DOOR REMKO VERMUNT

Daarin blikte hij kort terug op het afgelopen jaar, waarbij een aantal verwachtingen niet zijn uitgekomen. Denk aan de ambities om het Bravis Ziekenhuis, een hogeschool en een hotel naar Bergen op Zoom te halen. "Maar ik weiger te aanvaarden dat je gelukkig wordt van pessimisme", stelde hij in zijn nieuwjaarstoespraak. Daarom begint Petter vol goede moed aan het nieuwe jaar.

Wijkverbinders

Een jaar waarin onder andere de zogenaamde wijkverbinders een grote rol gaan spelen. "De wijkverbinders hebben tot taak de schakel te zijn tussen inwoners, wijkprofessionals zoals buurt- en jongerenwerkers, wijkverpleging, maar ook politie en BOA’s aan de ene kant en het gemeentebestuur aan de andere kant. Zo kunnen wij als gemeente beter aansluiten bij de verwachtingen van u als inwoner en ruimte geven aan de initiatieven die u wilt nemen."

Nieuwe toekomst

Zo wil de burgemeester struikelblokken omzetten in bouwstenen om gezamenlijk te werken aan een nieuwe toekomst voor alle Bergenaren. "Ik wens ons dat van harte toe. Namens het bestuur, het college en de raad en namens de medewerkers van deze mooie gemeente wens ik u allemaal een goed, gelukkig en gezond nieuw jaar!" [l]