Mountainbiketocht van 14 in 't uur

BERGEN OP ZOOM - Het nieuwe jaar vol goede voornemens sportief beginnen, neem dan zondag 26 januari deel aan een mooie en uitdagende mountainbiketocht.

Op zondagmorgen 26 januari wordt in Bergen op Zoom en Woensdrecht de jaarlijkse mountainbiketocht van 14 in ’t uur gehouden. Het evenement, met de opbrengst voor het goede doel, heeft een parcours met verschillende afstanden. De tocht, die de voorgaande jaren honderden deelnemers trok, is een zeer verrassende tocht met ook dit jaar weer een aangepast parcours.

Sportieve prestatie

Mountainbiken is uitdagend en afwisselend. Een sportieve prestatie neerzetten is ook Roparunteam 14 in ’t uur niet vreemd. Reden voor het team om op 26 januari de jaarlijkse mountainbiketocht te organiseren. Lisanne Thier, Guido Elzakkers, Kees van Kaam, Martin en Marcel du Cloo, Els van Hooydonck en Alex van Tillo vormen de kerngroep die de tocht organiseren. Zij hebben heel wat uurtjes in de tocht gestoken. “Vorig jaar hebben we gekozen voor een hele nieuwe route. Maar ook dit jaar zijn er weer nieuwe elementen in de tocht. De route gaat voor 80% door het bos”, vertelt Guido Elzakkers. “We hebben de spannende elementen er in gehouden en er dit jaar zelfs nog een schepje bovenop gedaan. De tocht is heel uitdagend. Zelfs voor de meest geoefende mountainbiker”. Tijdens en na de tocht is er aandacht voor het goede doel waar men voor fietst, namelijk de zorg voor kankerpatiënten.

De tocht is uitgezet door mountainbikeliefhebbers van het team en met medewerking van de Trapke Op Trappers. “De samenwerking tussen de fietsvrienden en team 14 bevalt bij beide partijen zeer goed”, verklaart Lisanne de samenwerking.

Positieve reacties

“Vorig jaar, maar ook andere jaren, ontvingen we veel positieve reacties na afloop van de tocht”, vertelt Lisanne. ‘‘De verzorging tijdens de tocht is heel goed. Fietsers komen bij ons niets te kort”, vult ze aan.

Reden genoeg om ook dit jaar weer te kiezen voor de organisatie van de mountainbiketocht. “Het leuke is dat je met sporters iets organiseert voor sporters. Mooier kan het niet”.

Voor ieder wat wils

De toertocht is een tocht die geschikt is voor alle mountainbikers. “Bij het uitzetten van het parcours is rekening gehouden met verschil in prestatieniveaus. De kortste route, die van 30 km, is ook geschikt voor een minder getrainde mountainbiker.

De tocht van 50 km is een afstand waar een getrainde fietser flink zijn tanden in kan zetten. Deze rit gaat over veel heuvelachtig terrein, singeltracks en dit jaar ook over het nieuwe parcours op de voormalige vuilnisbelt, de Col du Kragge”, beschrijven de organisatoren het parcours. Zelf zijn zij uiterst tevreden over het parcours. Voor vele mountainbikers een verrassende tocht, waarbij men ook dit jaar weer nieuwe gebieden kan ontdekken.

Inschrijven voor de tocht kan op 26 januari tussen 08.30 en 10.30 uur, vanaf café Trapke op, Weg naar Wouw 17 in Huijbergen. De opbrengst van de inschrijving komt in zijn geheel ten goede aan het goede doel, namelijk de zorg voor kankerpatiënten.

Als je in de maand januari het nieuwe jaar goed en sportief wilt beginnen dan is de mountainbiketocht van Roparunteam 14 in het uur een aanrader. [l]